appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

Nooit meer slapen

Pieter van der Wielen presenteert maandag - donderdag vanaf middernacht twee uur lang Nooit Meer Slapen. Met in het eerste uur een gast uit de wereld van de cultuur of de actualiteit. In het tweede uur reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film, én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Op vrijdagavond begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur op NPO Radio 1. Elfie Tromp is dan de presentator.

Podcast afleveringen

Nooit Meer Slapen - uitzending van 21-11-2018

woensdag 21 november 2018, 00:00 uur

Download

In haar nieuwe autobiografische boek 'Teken van Leven' schrijft Marion Bloem over de dood van haar zus, het verlies van haar vader en over de impact die de dodelijke ziekte van haar man op haar heeft. Pieter van der Wielen spreekt met Marion Bloem. In het tweede uur is historicus Willem Otterspeer onze 'Open Kaart' gast en zal de documentaire Los Reyes uitgelicht worden in ons 'IDFA Report'.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 20-11-2018

dinsdag 20 november 2018, 00:00 uur

Download

Nicolaas Veul is programmamaker. In de documentaire #Followme, die woensdag op Instagram en donderdag op NPO3 wordt uitgezonden, verkent hij de industrie achter Instagram. Wat is echt en wat is nep? Pieter van der Wielen spreekt met Nicolaas Veul. In het tweede uur is regisseur Jaap van Heusden onze Open Kaart gast en wordt de documentaire Cassandro, the Exotico! uitgelicht in ons IDFA Report.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 17-11-2018

zaterdag 17 november 2018, 00:35 uur

Download

Marjoleine Boonstra is beeldend kunstenaar, filmmaakster en fotografe. Op het IDFA wordt ‘Het wonder van Le Petit Prince’ getoond, haar nieuwe film over de vertalers van ‘De Kleine Prins’; het meest vertaalde boek ter wereld. Atze de Vrieze spreekt met Marjoleine Boonstra. In het tweede uur hoor je de laatste aflevering van de podcast 'De Man Is Lam' en kun je luisteren naar een 'IDFA Report' over 'Three Identical Strangers'.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 16-11-2018

vrijdag 16 november 2018, 00:00 uur

Download

Sylvana Simons is politica en activiste. Op 21 november wordt op NPO2 'Sylvana, demon of diva' uitgezonden, een documentaire van Ingeborg Jansen. Zij volgde Simons in aanloop naar de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen. Pieter van der Wielen spreekt met Sylvana Simons. In het tweede uur is schrijver en journalist Eveline Stoel de 'Open Kaart' gast en krijg je ons allereerste 'IDFA Report' te horen.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 15-11-2018

donderdag 15 november 2018, 00:00 uur

Download

Hans Pool is cameraman, regisseur en documentairemaker. Op het IDFA gaat zijn nieuwe documentaire ‘Bellingcat - Truth in a Post-Truth World’ in première; over de kracht van het internationale platform voor burger-onderzoeksjournalistiek Bellingcat. Pieter van der Wielen spreekt met Hans Pool. In het tweede uur is Loes Wijnhoven van popduo Clean Pete onze Open Kaart gast en hoor een Live Sessie van zangeres Amber Arcades.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 14-11-2018

woensdag 14 november 2018, 00:00 uur

Download

Ivo Weyel is reisjournalist en schrijver. Binnenkort verschijnt Weyels tweede boek ‘Het verleden ruist voorbij’, met herinneringen en impressies van het vooroorlogse leven van de familie Kahn, de oprichters van het modehuis Hirsch & Cie. Pieter van der Wielen spreekt met Ivo Weyel. In het tweede uur is rapper Willem onze Open Kaart gast.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 13-11-2018

dinsdag 13 november 2018, 00:00 uur

Download

Carin Goeijers is regisseur en scenarist. Op het International Documentary Film Festival Amsterdam gaat haar nieuwe documentaire ‘But Now Is Perfect’ in première. Pieter van der Wielen spreekt met Carin Goeijers. In het tweede uur is Hadewych Minis onze Open Kaart gast, 5 november gaat haar theatervoorstelling 'Minis Plus' in première.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 10-11-2018

zaterdag 10 november 2018, 00:35 uur

Download

Rik Launspach is schrijver, acteur en regisseur. Zijn debuutroman ‘1953’ ging over de watersnoodramp en werd verfilmd als 'De storm'. Zijn nieuwe roman ‘Laat me liefde zien’ is een verhaal over hoop, liefde en machtsmisbruik in de filmwereld. Atze de Vrieze spreekt met Rik Launspach. In het tweede uur zenden we een nieuwe aflevering uit van podcast LeesDees over schrijver Leonora Carrington.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 09-11-2018

vrijdag 9 november 2018, 00:00 uur

Download

Gover Meit is cabaretier. Deze week verschijnt van hem het boek ‘Twee Luitenanten’, waarin hij het ontstaan van zijn pseudoniem Stefano Keizers beschrijft. Hanneke Groenteman spreekt met Stefano Keizers. In het tweede uur is YouTuber Joost Klein te gast en hoor je aflevering 4 van de podcast Ongesigneerd.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 08-11-2018

donderdag 8 november 2018, 00:00 uur

Download

Roos Schlikker is journalist. Met ‘Moeder van glas’ schreef ze een boek over haar moeder, die het grootste deel van haar leven achter een masker moest verschuilen. Pieter van der Wielen spreekt met Roos Schlikker. In het tweede uur is correspondent Sanne Blauw te gast en hoor je aflevering 3 van de podcast Ongesigneerd.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 07-11-2018

woensdag 7 november 2018, 00:00 uur

Download

Maaike Meijer is neerlandicus, literatuurwetenschapper en hoogleraar. De laatste jaren werkte ze aan ‘Hemelse mevrouw Frederike’, het levensverhaal van F. Harmsen van Beek. Pieter van der Wielen spreekt met Maaike Meijer. In het tweede uur is auteur Dirk-Jan Hoek onze Open Kaart gast en hoor je aflevering 2 van de podcast: Ongesigneerd.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 06-11-2018

dinsdag 6 november 2018, 00:00 uur

Download

Jessica van Geel is journalist en historicus. In 2013 verscheen van haar het boek 'Ik zou uren met je kunnen praten maar...', met tips om uit ongemakkelijke situaties te komen. Nu verschijnt 'I love you, Rietveld', een boek over de geheime liefde tussen de vermaarde ontwerper en architect Gerrit Rietveld en Truus Schröder. Pieter van der Wielen spreekt met Jessica van Geel. In het tweede uur is muzikant Ajay Saggar onze Open Kaart gast.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 03-11-2018

zaterdag 3 november 2018, 00:35 uur

Download

Iris Sommer is hoogleraar aan het Universitair Medisch Centrum in Groningen. Sommer is psychiater en zette in Utrecht de Stemmenpoli op. Ze schreef een boek over het horen van stemmen, genaamd 'Stemmen horen'. Vier jaar later volgde 'Haperende hersenen', waarin ze hersenaandoeningen beschrijft. Nu volgt 'De zeven zintuigen', een boek over waarnemen en 'onwaarnemen'. Elfie Tromp spreekt met Iris Sommer. In het tweede uur zenden we aflevering 5 van podcast 'Rewind' uit.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 02-11-2018

vrijdag 2 november 2018, 00:00 uur

Download

Frans Lanting is fotograaf. Zijn eerste fotoreportage, over Terschelling, werd gepubliceerd in het tijdschrift Grasduinen. Inmiddels fotografeert hij o.a. voor National Geographic. Onlangs won hij de Lifetime Achievement Award in Londen. Hanneke Groenteman spreekt met Frans Lanting. In het tweede uur is rapper Akwasi onze Open Kaart gast en besteden we aandacht aan kunstenaar Lily van der Stokker.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 01-11-2018

donderdag 1 november 2018, 00:00 uur

Download

Schrijver Erwin Mortier was wetenschappelijk medewerker tot hij in 1999 met de roman 'Marcel' debuteerde. Nu verschijnt 'Het boek van de troost', waarin Mortier zijn romans 'Godenslaap' en 'De spiegelingen' met elkaar vervlecht. Pieter van der Wielen spreekt met Erwin Mortier. In het tweede uur is cabaretier Yora Rienstra onze Open Kaart gast en hoor je de NMS Live Sessie met singer-songwriter The Bony King Of Nowhere.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 31-10-2018

woensdag 31 oktober 2018, 00:00 uur

Download

Bert Kops is meervoudig Nederlands kampioen worstelen en sportschoolhouder. Komende zaterdag wordt op NPO3 de One Night Stand-film ‘Free fight’ uitgezonden. Daarin speelt Kops de trainer van twee MMA uitoefenende broers. Pieter van der Wielen spreekt met Bert Kops. In het tweede uur is choreograaf Cecilia Moisio onze Open Kaart gast en hoor je De Favoriete Scène van filmmaker Claire Pijman.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 30-10-2018

dinsdag 30 oktober 2018, 00:00 uur

Download

Ger Groot is schrijver en filosoof. In de jaren tachtig doceerde hij filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij was redacteur voor o.a. NRC Handelsblad. In 2017 bracht hij het boek 'De geest uit de fles' uit, waarin Groot de geschiedenis van de moderne filosofie beschrijft. Pieter van der Wielen spreekt met Ger Groot. In het tweede uur is acteur Ara Halici onze Open Kaart gast en hoor je de NMS Live Sessie van de band Sue The Night.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 27-10-2018

zaterdag 27 oktober 2018, 00:35 uur

Download

Bregje Hofstede is schrijver. Haar nieuwe roman ‘Drift’ gaat over een vrouw die wegloopt van huis omdat ze jarenlang wegliep van zichzelf. ‘Drift’ laat zien hoe elk liefdesverhaal uiteindelijk draait om bedrog. Elfie Tromp spreekt met Bregje Hofstede. In het tweede uur kun je luisteren naar aflevering 4 van de podcast 'Rewind'.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 26-10-2018

vrijdag 26 oktober 2018, 00:00 uur

Download

Lukas Dhont is een Vlaamse regisseur en scenarioschrijver. Zijn speelfilmdebuut ‘Girl’ vertelt het verhaal van een jonge transgender die ballerina wil worden. Onlangs werd bekend dat ‘Girl’ de Belgische inzending voor de Oscars wordt. Hanneke Groenteman spreekt met Lukas Dhont. In het tweede uur is psycholoog Tim Post onze Open Kaart gast en gaan we Achter de Schermen bij het de theatervoorstelling 'Moeder mag niet dood'.

Nooit Meer Slapen - uitzending van 25-10-2018

donderdag 25 oktober 2018, 00:00 uur

Download

Aus Greidanus jr. is acteur en regisseur. Hij speelt de hoofdrol in de nieuwe theatervoorstelling 'Het hout', naar de gelijknamige roman van Jeroen Brouwers. Een stuk over misstanden en misbruik in een klooster in de jaren vijftig. Pieter van der Wielen spreekt met Aus Greidanus jr. In het tweede uur is modeontwerper Lisa Konno onze 'Open Kaart' gast.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1