Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Gemeenten moeten zelf flitspalen kunnen plaatsen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Gemeenten moeten zelf flitspalen kunnen plaatsen'

Het is druk op de weg en het aantal incidenten neemt toe. De vier grote Nederlandse gemeenten, de G4, maken zich grote zorgen en willen de verkeersveiligheid in hun stad verbeteren door het plaatsen van 'eigen' flitspalen. De verkeersveiligheid is nu nog landelijk geregeld. Het boetegeld zou naar een verkeersveiligheidsfonds moeten.

Daarom vandaag de stelling: 'Gemeenten moeten zelf flitspalen kunnen plaatsen'

In Vlaanderen hebben gemeenten die mogelijkheid al. Er zijn er al een paar honderd bijgekomen en met succes. In de gemeente Mechelen is het aantal snelheidsovertredingen van rond de 10 procent teruggelopen naar 0,06 procent. Al zijn er ook zorgen, wat doen gemeenten precies met het geld en leidt dit allemaal niet tot nog meer bureaucratie?

Vind je het een goed idee, dat niet alleen het Openbaar Ministerie jouw snelheid in de gaten houdt? Ben je misschien zelf een notoire hardrijder en trap je zo meer op de rem? Of is dit een ordinaire melkkoe voor gemeenten om hun eigen tekorten aan te vullen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie