Sport
NOS

Max Verstappen wint op zijn favoriete circuit

foto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Max Verstappen wint op zijn favoriete circuit

Max Verstappen heeft de Grand Prix van België gedomineerd. De Nederlander moest ondanks de snelste tijd van de kwalificatie vanaf plaats veertien in Spa-Francorchamps aan de race beginnen. Hij reed helemaal naar voren en zag niemand ook maar in de buurt komen.

Al direct had Verstappen de hoogste topsnelheid, waardoor hij in de eerste ronde opstoomde naar plaats tien. Een ronde later lag de rijder op zijn favoriete circuit op positie acht.

Video niet beschikbaar

In de beginfase gebeurde er verder van alles. Lewis Hamilton viel met een rokende Mercedes uit. Carlos Sainz ging aan de leiding, voor Sergio Perez en George Russell, toen Valtteri Bottas en Nicolas Latifi tegen elkaar aan reden. Een safety car kwam daarom in de baan. Charles Leclerc, die ook in het achterveld moest starten, maakte van de gelegenheid gebruik een bandenwissel te doen en was dus nog verder terug gevallen.

Leclerc kan niet hetzelfde

Toen de race verder ging zonder safety car was Verstappen in no time in de top drie terecht gekomen. Leclerc volgde zijn spoor. In ronde twaalf kwam de regerend wereldkampioen in de Red Bull voor het eerst op de koppositie, omdat Sainz een pitstop maakte en Perez zijn teamgenoot voorbij liet komen. Na de eerste stop van Verstappen was hij razendsnel terug aan de leiding. Leclerc probeerde Perez ondertussen te passeren, maar de bolides raakten elkaar waardoor Leclerc terug zakte in de wedstrijd. De Ferrari-coureur werd uiteindelijk vijfde. Een flinke tik voor de grootste concurrent voor Verstappen in de strijd om de wereldtitel.

Op Verstappen stond daarna geen maat. Hij reed soepel naar de zege op het Belgische circuit. Het is al de tweede keer op rij dat de coureur van Red Bull vanuit het achterveld naar de overwinning reed. Achter de Nederlander werd Perez tweede en Sainz derde. Verstappen is op weg naar de tweede wereldtitel.

Video niet beschikbaar

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie