Sport
EONOS

'Verstappen moet naar Ferrari'

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Verstappen moet naar Ferrari'

Naast de twee toppers in de eredivisie en de wereldkampioenschappen van Fem van Empel en Mathieu van der Poel ging het in Langs de Lijn En Omstreken ook over de Formule 1. Naast een pikante overstap van Lewis Hamilton kwam er ook nieuws over Red Bull-teambaas Christian Horner.

Formule 1-renstal Red Bull Racing is een onderzoek begonnen naar teambaas Christian Horner na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Ongeacht de uitkomst denken de forumleden dat het grote gevolgen kan hebben voor het team van Max Verstappen.

Impact is enorm

Jeroen Koster, eindredacteur van de Formule 1-uitzendingen bij de NOS, denkt dat het wegvallen van Horner desastreus zou kunnen zijn. "De impact van Horner op die organisatie die is echt enorm. Hij trekt aan heel veel touwtjes, hij is de link tussen de ploeg, de opleiding, de sponsors alles. Als hij wegvalt, dondert het in elkaar."

Voormalig doelman Ronald Waterreus is het met hem eens. "Wat er ook uit het onderzoek komt, het zorgt heel makkelijk voor tweespalt. De een neemt het heel serieus, de andere vindt het onzin."

'Verstappen moet naar Ferrari' - NOS Langs de Lijn Sportforum

In het Sportforum ging het ook over de pikante overstap van Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur kondigde deze week aan dat hij na het komende seizoen overstapt naar Ferrari. ESPN-presentator Milan van Dongen wordt daar als fanatiek Formule 1-volger behoorlijk enthousiast van.

Ultieme automerk

"Als je als jongetje een raceauto krijgt, is die rood. En het liefst staat er nog een Ferrari logo op. Dat is gewoon het ultieme automerk." Hij snapt heel goed dat recordkampioen Lewis Hamilton de droom had om nog een keer voor dat team te rijden.

"Eigenlijk vind ik dat Max Verstappen aan het eind van zijn carrière ook nog naar Ferrari moet. Alle grote kampioenen horen een keer voor dat team te rijden."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie