Sport
BNNVARA

FC Groningen niet blij met Marktplaatshandel kaarten promotieduel

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. FC Groningen niet blij met Marktplaatshandel kaarten promotieduel

Een bloedstollende apotheose in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdag treffen Roda JC en FC Groningen elkaar in een kolkende Euroborg in de strijd om directe promotie. Dan wordt duidelijk of de Limburgers of de Groningers volgend seizoen in de Eredivisie gaan spelen. Op Marktplaats wordt volop gehandeld in kaartjes, met biedingen die tot in de duizenden euro's oplopen. Wat is hier aan de hand? Stefan Bleeker, FC Groningen-watcher voor RTV Noord, vertelt erover in De Nieuws BV.

FC Groningen niet blij met Marktplaatshandel kaarten promotieduel

Video niet beschikbaar

Niet blij

FC Groningen is niet blij met de Marktplaatshandel. "Je wil natuurlijk niet dat je kaartjes verhandeld worden voor dit soort bedragen. Die zijn voor een bepaald bedrag te koop, en dat is de prijs die Groningen wil dat er voor betaald gaat worden", licht Bleeker toe. Hij verwacht dat de club snel zal reageren en adviseren om de kaartjes niet te kopen, maar zegt ook dat de FC Groningen de handel niet kan verbieden.

Geweigerd bij de ingang

Bleeker denkt dat er in de huisregels van de club staat dat het niet is toegestaan om een kaartje voor meer geld door te verkopen. In het verleden is het weleens voorgekomen dat kaarten die op deze manier zijn doorverkocht, geblokkeerd werden door FC Groningen. "Dan kan het zomaar zijn dat je ontzettend veel geld heb betaald voor een kaartje en dat je kaartje dan geblokkeerd wordt door FC Groningen. En dat je dan met je FC Groningen sjaal om je nek, vrijdagavond wordt geweigerd bij de ingang."

De FC Groningen-watcher sluit dan ook af met een passend advies voor de supporters: "Koop ze niet. Voor hetzelfde geld geef je heel veel geld uit, en wordt je geweigerd bij de ingang. Dan kan je misschien beter een weekje met de familie naar Spanje gaan."

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie