Sport
KRO-NCRV

PSV kampioen: 'Alsof er een soort gloed over me heen lag dit seizoen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV kampioen: 'Alsof er een soort gloed over me heen lag dit seizoen'

PSV is voor de 25e keer in de historie landskampioen geworden. Dit keer haalden de Eindhovenaren zelfs meer punten dan óóit. Fan en journalist Arno Kantelberg voelde dit seizoen alsof er een soort gloed over hem en de fans lag. "Het is alsof er een extra gelukshormoon werd aangemaakt", zegt hij bij Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

'Betoverende manier'

De gemeente Eindhoven en burgemeester Jeroen Dijsselbloem maken zich op voor de huldiging maandagmiddag. "We verwachten een ongelofelijke mensenmenigte." De sfeer bleef gisteren goed in de stad en ook voor vanmiddag verwacht hij geen ongeregeldheden.

De overmacht waarmee de Eindhovenaren dit seizoen wonnen, doet óók iets met de burgemeester. "We zijn op een betoverende manier kampioen geworden. Daar word ik echt superenthousiast van."

'De club groeit'

Met het kampioenschap en de deelname aan de Champions League is ook de geplande uitbreiding van het PSV-stadion erg welkom. "De club groeit, de stad groeit en wij groeien met elkaar mee."

Voor Amsterdammer uit Apeldoorn Peter Kerkhof begon de liefde voor PSV in 1978, toen zijn vader hem meenam naar een wedstrijd. Kerkhof is altijd trouw gebleven aan 'zijn club', die volgens hem toch een underdog is naast grote clubs uit Nederland en Europa. "Terwijl ik niet eens een Brabander ben", zegt Kerkhof, "maar het is een gevoel van verbondenheid en trots. En het familiegevoel van PSV."

Kampioensschaal op de auto

Kerkhof reed gisteren met een replica van de kampioensschaal op zijn auto terug naar Amsterdam. "Bij Breukelen zei mijn dochter dat we hem beter eraf konden halen. Misschien dat er een idioot is die het ons niet gunt, maar we hebben een prachtige dag gehad."

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie