Sport
EONOS

WK voetbal in Nieuw-Zeeland op punt van beginnen: 'Oranje kan van VS winnen'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. WK voetbal in Nieuw-Zeeland op punt van beginnen: 'Oranje kan van VS winnen'

Morgenochtend begint het WK voetbal met de wedstrijd tussen thuisland Nieuw-Zeeland en Noorwegen. Zondag is Oranje voor het eerst aan de beurt. In Langs de Lijn En Omstreken blikten analist Leonne Stentler en Marlou Peeters, manager vrouwenvoetbal bij FC Utrecht, alvast vooruit op het toernooi.

Ondanks dat Oranje in de poule zit bij Portugal en regerend wereldkampioen Amerika, ziet Stentler Nederland ver komen in het toernooi. "Ik heb goede hoop. Ik zat beelden te bekijken van Amerika en ik heb goede hoop dat we nu een keer van ze kunnen winnen. Het is een van de grootste titelkandidaten, maar er zijn veel nieuwe speelsters en het is nog geen geoliede machine."

Positiviteit

In ieder geval is er na het mislukte EK van vorig jaar weer meer positiviteit rondom Oranje. "Met Andries Jonker als nieuwe bondscoach is er meer duidelijkheid gekomen. Daar is veel optimisme uit ontstaan", zegt Stentler.

Peeters, die regelmatig contact heeft met speelsters uit de selectie, kan dat beamen. "De sfeer is goed, ze hebben er zin in en er is een klik met de staf."

WK voetbal in Australië en Nieuw-Zeeland

Tot en met zondag 20 augustus is het WK voetbal voor vrouwen in Australië en Nieuw-Zeeland. Alle wedstrijden van Oranje volg je rechtstreeks bij NPO Radio 1 in extra uitzendingen van NOS Langs de Lijn.

  • Vrijdag 11 augustus, 03.00 uur: Spanje - Nederland
Ster advertentie
Ster advertentie