Sport
NOS

'Ajax moet volgende week weer zoveel rustdagen pakken'

foto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ajax moet volgende week weer zoveel rustdagen pakken'

De spelers van Ajax hebben afgelopen week drie dagen vrij gekregen. Het resultaat van zondag is een overwinning op FC Utrecht. Analist Hugo Borst vindt dat trainer John van 't Schip het experiment best kan voortzetten: 'Ajax-speler zijn kan prima als deeltijdbaan. Dit is het bewijs.'

Het elftal van de Amsterdamse profclub had oorspronkelijk maandag, dinsdag en vrijdag vrijaf gekregen. Vrijdag trainden sommige spelers op vrijwillige basis wel. "Ik zou willen voorstellen om dit volgende week nog eens te doen", zegt Borst gekscherend. "Het was vooral raar omdat Ajax een nieuw systeem, met vijf verdedigers, ging uitproberen. Dan moet je het patroon erin rammen. Dan past dit niet zo."

Plausibel

Van 't Schip bewijst met de 2-0 overwinning op FC Utrecht zijn gelijk. De reden voor de vrije dagen is volgens de hoofdtrainer het volle programma van de Ajacieden. Vooral de komende drie weken zijn druk, met de Europese confrontatie met Aston Villa afgewisseld met eredivisieduels. "Het is een plausibele verklaring", vindt de Langs de Lijn-presentator.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Borst heeft wel te doen met Van 't Schip. "Voor hem is de afleiding van Ajax best prettig, hoe moeilijk het ook gaat. Die jongen heeft het niet makkelijk."

Presentator Borst laat de luisteraar van NOS Langs de Lijn iedere week reageren op een stelling. Deze week wil Borst vooral voorbeelden uit het verleden horen van spelers die iets naast de sport deden. "Het doet me denken aan de jaren 70 en 80."

Reacties

Reageren kan via de NPO Radio 1-app. Luisteraar Jan Verboom: "Zo'n beslissing wordt niet lichtzinnig genomen. Komend uit een drukke en hectische periode, met een belangrijke en drukke periode voor de boeg, kan het soms goed zijn om de spelers vrij te geven. Ook al komt dat raar over." Sjoerd vraagt zich af of Van 't Schip de spelers bewust vrij heeft gegeven om motivatie aan te wakkeren. En volgens Jasper kan het zeker als deeltijdbaan. "Kijk maar naar Quincy Promes. Die had er nog een leuk drugshandeltje bij."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie