Cultuur & Media
AVROTROS

Margje Fikse: 'Inwisselbare presentatoren zorgen voor een gezond tv-klimaat'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Margje Fikse: 'Inwisselbare presentatoren zorgen voor een gezond tv-klimaat'

"Op1 is het programma waarbij presentatoren letterlijk inwisselbaar zijn", zegt presentator Margje Fikse in MISCHA!. "Het wordt door een redactie gestuurd. In een tijd waarin er veel gedoe is over presentatoren die zichzelf belangrijk vinden, is dat denk ik heel gezond."

#427 - Margje Fikse: 'Maak presentatoren inwisselbaar, dat zorgt voor een gezond tv-klimaat' - MISCHA!

Volgens Fikse wordt er weleens grappend over Op1 gezegd: "Dezelfde gasten, wisselende presentatoren. Laat dat dan maar zo zijn. Het levert in ieder geval op dat niemand van de presentatoren het in zijn hoofd haalt te denken dat ie onvervangbaar is."

Missie van de EO

Fikse ervaart de werkomgeving bij haar eigen omroep, EO, als veilig, en volgens haar heeft dat te maken met de missie van waaruit de omroep werkt: een blijde boodschap verspreiden en Jezus' liefde laten zien. "Er zullen zeker dingen mis zijn bij de omroep. Maar omdat er altijd iets hogers is dan jijzelf, en dus ook iets belangrijkers dan de mediawereld, haal je het niet in je hoofd een show zo belangrijk te maken dat iedereen daar onder moet lijden. Dat werkt relativerend."

#427 - Margje Fikse: 'Maak presentatoren inwisselbaar, dat zorgt voor een gezond tv-klimaat' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie