Cultuur & Media
KRO-NCRV

Kinderboek Yentl & De Boer: 'Onze kinderen kunnen óók een rol spelen in het verhaal'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kinderboek Yentl & De Boer: 'Onze kinderen kunnen óók een rol spelen in het verhaal'

Theaterduo Yentl & De Boer schreven een muzikaal kinderboek mét bijbehorende muziek. Hun eigen kinderen spelen ook een rol in het verhaal. "Ze zijn zo allesoverheersend in ons leven, dat we niet meer anders kunnen voorstellen. Dus ze hoorden ook in dit boek thuis", vertelt Yentl. "En het zijn natuurlijk de beste kinderen", zegt De Boer bij De Taalstaat.

Video niet beschikbaar

Vanaf 22 november staan Yentl Schieman en Christine de Boer weer in het theater met hun muzikale cabaretprogramma Modderkruipers waarvoor ze dit jaar de Poelifinario kregen voor het beste cabaretprogramma van het seizoen. Maar als trotse moeders van Sjuul en Gosse, inmiddels allebei bijna vier jaar oud, schreven ze het fantasievolle kinderboek Hubbelbubbelprik.

Rol eigen kinderen

Het was in de eerste plaats niet eens de bedoeling dat hun kinderen een rol zouden krijgen in het verhaal. Maar toen ze bij het schrijven van een liedje hun namen op papier zetten, raakte ze ontroerd. "Toen bedachten we ineens dat zij ook een rol in dit boek konden krijgen. Dat kán gewoon!", vertelt De Boer stralend. "Het zijn de beste vrienden van de hoofdfiguur en dat voelde de hele tijd heel warm en liefdevol tijdens het schrijven."

Ook al maken ze normaal gesproken theater voor volwassenen, ging het schrijven voor kinderen ze heel natuurlijk af. "Alleen moesten onze zinnen wat korter”, zegt Yentl. “Waar je voor volwassenen vaak nog wat langer kan doorwaaien, moet je voor kinderen soms een keer een punt zetten."

Hubbelbubbelprik

Hubbelbubbelprik (uitgeverij Condor) gaat over het jongetje Ko die – nadat hij zonder eten naar bed is gestuurd – de planeet voor stoute kinderen ontdekt. Mark Janssen maakte de illustraties en de liedjes zijn te beluisteren via internet.

Ster advertentie
Ster advertentie