Cultuur & Media
NOS

Legere theaterzalen tijdens het WK-voetbal: 'zelfs mijn eigen regisseur heeft afgezegd'

foto: Unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Legere theaterzalen tijdens het WK-voetbal: 'zelfs mijn eigen regisseur heeft afgezegd'

Vanavond om 20.00 speelt het Nederlandse voetbalelftal in Qatar tegen Argentinië in de kwartfinale. Om 20.15 speelt cabaretier Tim Fransen in de Kleine Komedie in Amsterdam. Een deel van de kaarten zijn teruggestuurd.

Lege theater zalen tijdens het WK

Video niet beschikbaar

"We zitten elkaar een beetje in de weg", zegt Tim Fransen in NOS Met het Oog op Morgen. "Ik had toevallig bij het theater geïnformeerd of er kaarten waren teruggekomen. Er waren maar liefst 80 kaarten teruggekomen, dat vond ik best veel. Gelukkig stonden er genoeg mensen op de wachtlijsten om dat aan te vullen."

Uitstellen

"Ik probeer het natuurlijk niet persoonlijk op te vatten natuurlijk, maar zelfs mijn regisseur heeft afgezegd. Die heeft wel toestemming gevraagd, maar die wilde ook liever het WK kijken." Fransen heeft er zelf ook niet aan gedacht om de theatershow uit te stellen. "Ik zal bekennen: ik sowieso geen voetballiefhebber en met alle ellende die er aan vooraf is gegaan, was mijn smaak ook een beetje bedorven, maar het is oprecht daarom langs mij heen gegaan. Ik was echt verbaasd dat het toch wel zo leeft dat mensen hun theaterkaarten ervoor teruggeven.”

Fransen ziet er ook niet zoveel in om het dan een aantal uur naar achteren te schuiven. “Ik denk als ik heel eerlijk ben, dat ik na het voetbal belangrijk voor vindt om ze die eer te gunnen", zegt hij.

Laten liggen

"Als jij kaartjes had gehad voor een theatervoorstelling, had jij ze dan ingeleverd?", vraagt Fransen aan presentator Coen Verbraak. "Het ligt er aan voor wie", antwoordt Verbraak. "Bij jou had ik er even over nagedacht." Fransen moet lachen "Ik weet niet of ik dat in een positieve of negatieve zin moet interpreteren."

OOG Lege zalen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie