Buitenland
VPRO

Britse senioren stellen pensioen langer uit

foto: ARLOS JASSO / AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Britse senioren stellen pensioen langer uit

Steeds meer Britse 65-plussers blijven werken. Maar dat doen ze niet alleen omdat ze zoveel passie hebben voor hun werk, vertelt VK-correspondent Anne Saenen in Bureau Buitenland.

Nieuwe gegevens van het 'Centre for Ageing Better' onthullen de opmerkelijke trend. "Het aantal werkende Britse 65-plussers is gestegen tot 11,5%", vertelt Saenen. "In contrast hiermee blijft slechts een bescheiden 3% van de Nederlandse 65-plussers nog werkzaam."

Neem bijvoorbeeld Peggy Fallon, een 81-jarige dame die nog hartstikke fit is. "Deze Peggy werkt nog steeds als verpleegster op de kinderafdeling van een ziekenhuis in Noord-Engeland. Om 03:00 staat ze op, om 07:00 wandelt ze het ziekenhuis binnen voor werk en zet kopjes thee voor haar collega’s. Onlangs ging ze zelfs nog van de snelste tokkelbaan ter wereld af", aldus de correspondent.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoge inflatie

Volgens 'The Centre for Ageing Better' zijn er meerdere redenen voor de toename in werkende ouderen. "Voor velen, zoals Peggy, is het simpelweg een kwestie van gezondheid en passie voor het werk. Tegelijkertijd zijn er genoeg ouderen die moeten blijven werken, omdat ze simpelweg niet rondkomen met hun staatspensioen ten tijde van hoge inflatie en stijgende kosten in levensonderhoud", vertelt Saenen, die contact had met het centrum.

"Het lijkt erop dat we eraan zullen moeten wennen dat we langer bijdrage aan de samenleving moeten geven. En zoals we kunnen leren van Peggy: langer doorwerken hoeft geen straf te zijn", concludeert de correspondent.

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland: internationaal nieuws, reportages en geopolitiek. Met achtergronden en opmerkelijke verhalen uit het buitenland. Dagelijks te horen tussen 13:30 en 14:00 uur, of terug te luisteren als podcast.

Gerelateerde podcast

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland

Ster advertentie
Ster advertentie