Binnenland
NOS

'Geef vrouwen een compleet beeld tijdens anti-abortuscampagne'

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Geef vrouwen een compleet beeld tijdens anti-abortuscampagne'

Dit weekend begint de campagne 'Week van het Leven'. De campagne leidt al jaren tot ophef, omdat hij tegen abortus is gericht. Stichting Fiom, het expertisecentrum op het gebied van onbedoelde zwangerschappen, laat dit jaar voor het eerst een tegengeluid horen.

“Geef vrouwen een compleet beeld tijdens anti-abortuscampagne”

FIOM-directeur Ellen Giepmans wil vrouwen graag een "compleet beeld" geven. "Wij vinden het belangrijk dat vrouwen die onbedoeld zwanger zijn een compleet beeld hebben voor alle mogelijkheden die ze hebben. Daar hoort abortus ook bij", zei ze in het NOS Radio 1 Journaal.

Tijdens de campagne van Week van het Leven wordt aandacht gevraagd voor "de beschermwaardigheid van het ongeboren leven en de hulp en ondersteuning die mogelijk is voor onbedoeld zwangere vrouwen." De campagne wordt kracht bijgezet met onder meer reclamespotjes op de radio.

Giepmans stoort zich aan het eenzijdige beeld dat in de campagne wordt geschetst. "Eén op de vijf vrouwen raakt onbedoeld zwanger. Je kunt je voorstellen dat het stress oplevert en dan is het goed dat iedereen beschikking heeft tot informatie over alle mogelijkheden rond een onbedoelde zwangerschap", zei ze. "Dat is abortus, maar uiteraard is dat ook het uitdragen van een kindje. Als een vrouw kiest voor uitdragen, kan ze weer kiezen om het zelf op te voeden. Maar ze kan ook kiezen voor adoptie of een pleeggezin", vertelt Giepmans.

De FIOM zal zelf geen reclame gaan maken, maar wil het gesprek aangaan met mensen en zich inzetten voor het vindbaar maken van de juiste informatie.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie