appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

'Hepeating': wanneer mannen vrouwen herhalen

ANP
donderdag 30 november 2017 | AVROTROS | Redactie EenVandaag Twitter

Na 'manspreading' (mannen die heel breed zitten) en 'mansplaining' (mannen die de neiging hebben alles aan vrouwen uit te leggen) is er nu een nieuw trendwoord in diezelfde categorie op sociale media. We gaan hem nog veel horen: 'hepeating'.

Maar wat is ‘hepeating’ precies? Je spreekt daarvan als een vrouw een idee voorstelt, maar een man hetzelfde idee direct erna oppert en er vervolgens mee aan de haal gaat.

Het gebeurt veel en vaak: briljante ideeën van vrouwen die worden gestolen door mannen. Dat blijkt geen klacht van gefrustreerde vrouwen, het is een wetenschappelijk aangetoond effect. Vrouwen jatten ook ideeën, maar mannen doen dat veel vaker, aldus de Academy of Management Journal.

De term 'hepeating' is bedacht door astronoom en professor Nicole Gugliucci, en wordt nu in toenemende mate gebruikt op sociale media met voorbeelden uit de praktijk. 

TrendingVandaag 30 november

Wat is er trending op social media? Redacteur Martijn Rosdorff (@martijnrosdorff) zet het op een rij in TrendingVandaag. Kijk hier voor alle items die in TrendingVandaag worden besproken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1