Sport

Vandaag in de Tour: fotogenieke tijdrit door Marseille

foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vandaag in de Tour: fotogenieke tijdrit door Marseille

De 20e etappe van de Ronde van Frankrijk is een individuele tijdrit van 22,5 kilometer door Marseille: de laatste kans voor de mannen van het klassement om de gele trui te bemachtigen.

In de tijdrit door de Zuid-Franse kuststad rijden de renners over vlakke tot licht glooiende wegen. Na 14,4 kilometer komen de renners aan bij de basiliek Notre-Dame de la Garde waar een explosief klimmetje volgt: 9,1% over 1,2 kilometer. In de afdaling rijden de renners in een slordige 5 kilometer naar de finish.

De tijdrit heeft als start- en aankomstplaats het Stade Vélodrome. De renners koersen via La Corniche (de kustlijn van de Middellandse Zee) naar de rustieke haven Le Vieux Port.

De eerste renner vertrekt rond 14.00 uur en de binnenkomst van de laatste renner is rond 17.32 uur.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van de Tour de France? Zet de finish-alert aan!

Gisteren gemist

Na twee tweede en twee derde plaatsen heeft Edvald Boasson Hagen de negentiende etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Boasson Hagen sprong in de slotfase weg bij zijn mede-aanvallers en kwam solo over de streep in Salon-de-Provence.

Nikias Arndt (Sunweb) werd tweede op 5 seconden van de Noor, Jens Keukeleire (Orica) eindigde als derde op 17 tellen.

Lees meer: Boasson Hagen zegeviert in Salon-de-Provence

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}

Ster advertentie
Ster advertentie