Sport
BNNVARA

Roef en Route: het wagenlabyrinth

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Roef en Route: het wagenlabyrinth

Bij de finish van een touretappe is er ontzettend veel media-aandacht. En om al die tv-beelden en radiosignalen op de goede plek te krijgen, wordt er elke dag een enorm wagenpark langs de meet geparkeerd. Zo groot, dat je er makkelijk kan verdwalen.

Omdat veel kijkers zich afvroegen hoe Steven Dalebout van Radio Tour de France er nou uitziet, stelt hij de vraag waarmee ook vandaag weer een blinkende NPO Radio 1-racefiets mee te winnen is. De wielerwijsheid van de dag gaat over de donkere kant van het wielrennen.

La Grande Boucle 2023

Roef en Route - In de Pyreneeën

Wie is de Tourwinnaar van 2023? Die vraag stelt Roelof zich vandaag in zijn radiobijdrage. Rijdt hij al rond in het peloton, of is het iemand die we nu nog helemaal niet kennen? Roelof gaat te rade bij een panel van drie kenners: renner Robert Geesink, ploegleider Servais Knaven en wielerverslaggever Han Kock. De conclusie: Dumoulin kan nog wel een paar jaar mee, maar het gevaar vanuit België en Zuid-Amerika ligt op de loer!

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France. Dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13.00 en 14.00 uur in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Ster advertentie
Ster advertentie