Sport
BNNVARA

Roef en Route: hoe goed kennen Timo Roosen en Antwan Tolhoek elkaar?

foto: Roef en Routefoto: Roef en Route
  1. Nieuwschevron right
  2. Roef en Route: hoe goed kennen Timo Roosen en Antwan Tolhoek elkaar?

Vandaag voor het eerst sinds 2015 weer op de rol in de Ronde van Frankrijk: de ploegentijdrit. In vroeger tijden (namelijk die van ploegleider Peter Post) een heus Hollands specialisme. De renners koersen vandaag 35,5 kilometer in en om Cholet. Daar zijn ze wel bekend met wielerkoersen: elk jaar wordt er de GP Cholet verreden.

Roef en Route - De Ploegentijdrit

Bij zo'n ploegentijdrit is het toverwoord samenwerking. En hoe beter je iemand kent, hoe soepeler die samenwerking verloopt. Roelof vroeg zich af wat de jonge Nederlandse renners Timo Roosen en Antwan Tolhoek allemaal wel en niet van elkaar weten. Welke muziek draait het duo van LottoNL-Jumbo bijvoorbeeld? En zijn het proppers of vouwers? Tijd voor een onverbiddelijke test!

Meer van Roef en Route

Roef en Route

Roelof de Vries is de komende drie weken in Frankrijk om op geheel eigen wijze verslag te doen van de Tour de France, dit doet hij onder de noemer 'Roef en Route'. Elke werkdag is hij te horen tussen 13:00 en 14:00 in De Proloog, wielertalkshow van De Nieuws BV. Wil je niets missen? Volg ons dan op Twitter en Facebook en abonneer je op de podcast!

Ster advertentie
Ster advertentie