Sport
AVROTROS

Mart Smeets over de Giro: de sensationele finale

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Mart Smeets over de Giro: de sensationele finale

Roze truidrager Simon Yates is ingestort, en 'onze' Tom Dumoulin reed even virtueel in het roze. Christopher Froome rijdt op kop, en Dumoulin probeert met moeite bij te blijven. Terwijl de Giro deze spannende finale in gaat, analyseert Mart Smeets de laatste dagen van de ronde.

Smeets schuift aan bij het Politiek Café van EenVandaag, dat voor even is omgedoopt tot 'Sportcafé'. Ook aan tafel zitten politiek commentator Joost Vullings en CDA-kamerlid Joop Atsma, beiden groot wielerliefhebbers.

Wat is er volgens Smeets veranderd tussen gisteren en nu? "Het is interessant dat de ene Engelsman nu de andere Engelsman slacht", zegt hij, over de verhouding tussen Yates en Froome.

Ondanks dat Dumoulin nu virtueel roze heeft, is het nog geen gelopen race. "Je weet nooit wat er gebeurt. Als Froome goede havervlokken genomen heeft, kan hij zo twee bergen nemen en nog verder uitlopen", aldus Smeets.

Live met Smeets

Na de uitzending ging Mart Smeets nog even door, live op Facebook en YouTube. Presentator Emile Vaessen besprak met hem: gaat Tom Dumoulin nog voor een sensatie zorgen, of word het dan toch de Giro van Froome?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mart Smeets over de Giro, dagelijks bij EenVandaag

Tijdens de Giro, van 4 mei tot 27 mei, is Mart Smeets elke werkdag te gast bij EenVandaag, tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Hier duidt hij dagelijks de dag: wat is er gebeurd? En welke verhalen over de Giro moeten we allemaal kennen? Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie