Sport

Gouden feest hoog boven Doha voor beachvolleyballers

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Gouden feest hoog boven Doha voor beachvolleyballers

[NOS] Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben het World Tour-toernooi van Doha gewonnen. "En overwinningen worden gevierd natuurlijk", zegt Brouwer in NOS Langs de Lijn. "Dus we zitten nu lekker te dineren ergens op een rooftop."

Feest op hoog niveau voor Brouwer en Meeuwsen

In de hoofdstad van Qatar betekent zoiets dat je de lift nodig hebt om je tafeltje te bereiken. Brouwer: "Ja, even tellen.... we zitten op de 21ste verdieping. Het uitzicht is fantastisch. Wat dat betreft is het spectaculair hier in Doha, maar de gouden medaille is toch wel het allermooiste uitzicht."

Die medaille is het resultaat van een zege in drie sets op een Russisch koppel in de finale, die ondanks een sterke start van Brouwer/Meeuwsen nog onnodig spannend werd. "Aan het eind van de eerste set sloop de spanning erin, werden we iets slordiger en gaven we de set weg. Gelukkig hebben we de mentale stap gemaakt en zijn we vanaf het begin van de tweede set die Russen de baas geweest."

Het succes smaakt uiteraard naar meer. Zeker in het jaar waarin het EK in eigen land gehouden wordt. "Daar leven we nu al naartoe. Dat moet een piekmoment zijn voor ons", beaamt Brouwer. "Maar we werken ook al naar de Spelen van 2020 toe, want in Tokio willen we om het goud strijden."

Ster advertentie
Ster advertentie