Sport
KRO-NCRV

'Ik hoop dat het niet waar is wat Sven Kramer zegt'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik hoop dat het niet waar is wat Sven Kramer zegt'

8 keer goud, 6 keer zilver en 6 keer brons. Dat is de oogst van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang die gisteren werden afgesloten. Minister Bruins van Medische Zorg en Sport was erbij. ''Het was een geweldige ervaring om daar in een oranje jas op een oranje fiets door Pyeochang te fietsen en bij zoveel wedstrijden aanwezig te zijn.''

Terugblik Olympische Spelen met minister Bruins

'De tranen staan in je ogen'

De minister neemt de geweldige ervaring met zich mee naar huis. ''Sport op tv kijken is ook heel mooi, maar als je daar dan bent, en de sporters winnen een medaille dan staan de tranen in je ogen.'' Niets is minder mooi want volgens de kersverse Olympische kampioen Sven Kramer zouden over 3 á 4 weken de schaatsers met een collectebus moeten lopen. ''97% van de schaatsers belanden in de Werkloosheidswet (WW)'', aldus Kramer bij Studio Sportwinter.

Meer medailles voor meer sporten

Er wordt 10 miljoen geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe kansrijke medailleonderdelen en nieuwe sporten. ''Die 10 miljoen wordt gebruikt voor meer medailles en meer sporten." Hieronder vallen volgens de minister met name Paralympische sporten zoals para-roeien en para-badminton ook noemt hij 3x3 basketbal. ''Die 10 miljoen wordt niet gebruikt om de sporters te voorzien van uitkeringen.'' Hij vervolgt: ''Ik hoop dat het niet waar is wat Sven Kramer zegt en dat het niet hoeft."

De Olympische Spelen in Nederland?

Nederland staat nu bij de beste top 10 topsportlanden en dat wil de minister graag zo houden. Betekent het dan ook dat de Olympische Spelen naar Nederland toe kunnen komen? Helaas wil de minister daar niks concreets over zeggen: ''Dat is echt nog te vroeg.''

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarvoor willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie