Sport
EONOS

Fraai perspectief voor Ajax na kleine overwinning

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Fraai perspectief voor Ajax na kleine overwinning

Eindelijk mochten ook de Nederlandse clubs hun Europese voetbalavontuur hervatten. Ajax eindigde eerder dit seizoen als derde in de groepsfase van de Champions League en mocht daarom verder in de Europa League. Daarin trof het in de achtste finales Lille. De koploper in de Franse Lique 1 werd met 2-1 verslagen.

Belangrijkste opdracht voor trainer Eric ten Hag was de keuze wie de vervanger van Sébastien Haller zou worden. De Frans-Ivoriaanse aanvaller mag in het Europese toernooi niet meedoen omdat hij door een administratieve blunder niet werd ingeschreven. De miljoenen aankoop werd in de spits vervangen door Dusan Tadic die normaal op links speelt. Op die positie werd de Serviër vervangen door David Neres.

Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar in de Champions League en toen won Ajax twee keer. Nu waren de Amsterdammers opnieuw de sterkste maar moest er wel wat harder voor worden gewerkt. Na een doelpuntloze eerste helft zet het venijn vooral in de staart van de wedstrijd. Na een blunder van Nicolás Tagliafico kwamen de Fransen via Timothy Weah op voorsprong. Maar een kwartiertje later nam de Argentijnse verdediger revanche. Hij veroorzaakte een strafschop die Tadic feilloos inschoot. Invaller Brian Brobbey, die de Amsterdamse club na dit seizoen gaat verlaten, zorgde in de 90e minuut voor de perfecte uitgangspositie. Volgende week donderdag is de return in de eigen Johan Cruijff ArenA.

Ster advertentie
Ster advertentie