Sport

Volg de midweekse speelronde van de Eredivisie live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Volg de midweekse speelronde van de Eredivisie live op NPO Radio 1

Na een spetterend Eredivisieweekend met de kraker tussen Ajax en PSV begint vandaag de doordeweekse speelronde in de Eredivisie. Om 18.45 uur beginnen Vitesse en FC Utrecht in de Arnhemse Gelredome aan de zestiende speelronde. Je volgt deze en alle andere Eredivisiewedstrijden deze week live op NPO Radio 1.

Vitesse wist afgelopen zaterdag met 0-2 te winnen bij Heracles Almelo. De Arnhemmers sluiten daardoor aan bij het bovenste rijtje in de Eredivisie. Momenteel staat de ploeg van trainer Thomas Letsch op een gelijk puntenaantal met Feyenoord, dat op de derde plek staat. Door het gelijkspel van Ajax en PSV afgelopen zondag is de spanning in de bovenste regionen van de Eredivisie weer helemaal terug.

De achterstand van de Arnhemmers op koploper Ajax is teruggelopen tot drie punten. Omdat de bovenste drie ploegen, Ajax, Feyenoord en PSV deze maand alle drie tegen elkaar spelen, ziet Vitesse kansen. Er is hen dus alles aan gelegen vanavond te winnen van FC Utrecht.

Alle Eredivisiewedstrijden op een rij

Dinsdag 12 januari:
18.45 uur: Vitesse - FC Utrecht
21.00 uur: Heracles - FC Emmen

Woensdag 13 januari:
18:45 PSV - AZ
20:00 ADO Den Haag - VVV Venlo
20:00 Fortuna - Sparta
21:00 Feyenoord - PEC Zwolle

Donderdag 14 januari:
18:45 Heerenveen - RKC Waalwijk
20:00 FC Twente - Ajax
21:00 Willem II - Groningen

Al hebben de Utrechters een flinke domper te verwerken: aanvaller Eljero Elia viel zaterdagavond uit met een hamstringblessure. Nu is duidelijk geworden dat de speler wekenlang uitgeschakeld is. Het slechte nieuws komt in een tijd dat Utrecht naar punten snakt, in de laatste tien duels werd er alleen gewonnen van FC Emmen.

'De komende zes, zeven wedstrijden zijn bepalend'

In aanloop naar de Klassieker dit weekend neemt Feyenoord het morgenavond om 21.00 uur eerst op tegen PEC Zwolle. De Rotterdammers wonnen afgelopen weekend de stadsderby tegen Sparta op het Kasteel. Ook de ploeg van Dick Advocaat staat op slechts drie punten achter koploper Ajax. Maar of de Rotterdammers kampioen worden dit jaar, dat blijft de vraag: "De komende zes, zeven wedstrijden zijn bepalend. Als we die goed doorkomen en erbij kunnen blijven, dan kan het" aldus coach Dick Advocaat tegenover de NOS.

Voor PEC Zwolle betekent het duel tegen Feyenoord een tweede clash met een topclub in korte tijd. Afgelopen weekend wisten de Zwollenaren knap gelijk te spelen tegen AZ. Trainer John Stegeman kan in de wedstrijd tegen de Rotterdammers een beroep doen op nieuwkomer Virgil Misidjan. De aanvaller kwam deze winter over van het Duitse FC Nürnberg. Middenvelder Mustafa Saymak is een twijfelgeval voor het duel in de Kuip.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ajax gaat donderdagavond op bezoek bij FC Twente in de Grolsche Veste. Dat de ploeg van Ron Jans een angstgegner blijkt voor de Amsterdammers moge duidelijk zijn. Vorig jaar gingen de Ajacieden in de eigen Johan Cruijff Arena verrassend onderuit tegen de Tukkers. Met de hete adem van PSV, Feyenoord en Vitesse in de nek is een overwinning noodzakelijk voor de Amsterdammers, om zo de koppositie vast te houden.

Zeker omdat aankomend weekend de volgende topper op het programma staat, de klassieker: Ajax – Feyenoord. Verwacht wordt dat miljoenenaankoop Sebatién Haller zich mag opmaken voor zijn eerste basisplek bij de Amsterdammers. De Franse spits krijgt waarschijnlijk de voorkeur boven Labyad en de van een blessure herstelde Klaas-Jan Huntelaar.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie