Sport
EONOS

NAC schakelt PSV uit in KNVB-beker, Go Ahead pas na 18 penalty's langs IJsselmeervogels

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. NAC schakelt PSV uit in KNVB-beker, Go Ahead pas na 18 penalty's langs IJsselmeervogels

NAC Breda en Go Ahead Eagles hebben de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Eerstedivisionist NAC won met 2-0 van de Eindhovenaren, terwijl Go Ahead Eagles, ook eerstedivisionist, heel veel moeite had met de amateurs van IJsselmeervogels: pas na de achttiende strafschop konden de supporters uit Deventer feestvieren.

Ondertussen duurt de misère bij PSV voort. De Eindhovenaren namen met de nederlaag bij eerstedivisionist NAC Breda afscheid van het bekertoernooi. Na het 1-1 gelijkspel van afgelopen zondag bij VVV-Venlo kreeg de ploeg van Ernest Faber snel de kans op enig eerherstel. Maar in Breda was PSV andermaal geen schim van zichzelf. Zo is het lek bij de club uit Eindhoven nog lang niet boven.

Stuntploeg NAC is kwartfinalist en mag volgende maand nu naar AZ.

Bijzondere week voor Spakenburg

Eerstedivisionist Go Ahead Eagles had op zijn beurt heel veel moeite met de amateurs van IJsselmeervogels. Tijdens een bekerduel met alles erop en eraan ontsnapten de profs uiteindelijk na een lange strafschoppenserie (6-7). Keeper Hobie Verhulst werd de held van de avond. In de kwartfinales speelt Go Ahead tegen FC Utrecht.

Ondanks de verliespartij was het een bijzondere week voor Spakenburg. Woensdag beleefden 'de blauwen' van Spakenburg een mooie avond in de Johan Cruijff Arena, ook al werd er met 7-0 verloren van Ajax. En de wedstrijd tegen Go Ahead werd donderdag een avond om niet snel te vergeten.

Beluister hieronder het verslag van Jan-Kees van der Kun vanuit Spakenburg:

IJsselmeervogels dichtbij nieuwe stunt

Ster advertentie
Ster advertentie