Sport
EONOS

Ten Hag heeft de puzzel gelegd, maar hij wil niet zeggen hoe

foto: Pro shotsfoto: Pro shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Ten Hag heeft de puzzel gelegd, maar hij wil niet zeggen hoe

Door de schorsingen van verdedigers Daley Blind en Joël Veltman heeft Ajax-trainer Erik ten Hag voor het Champions League-duel met Lille een flinke puzzel moeten oplossen. "Ik ben eruit", zei Ten Hag op de persconferentie aan de vooravond van het duel.

Maar hoe hij woensdag gaat spelen, wilde Ten Hag niet kwijt. De Ajax-trainer zei eerder al dat hij het liefst het middenveld, met Lisandro Martínez, intact wil houden. Maar de kans lijkt aanwezig dat de Argentijn naar de verdediging verhuist om samen met Perr Schuurs de laatste linie te vormen.

"Ik wil onze speelwijze intact houden", zei Ten Hag in Lille. "Ik wil zo min mogelijk concessies doen, het moet voor de spelers herkenbaar blijven." Of Noussair Mazraoui fit genoeg is om te spelen, is volgens Ten Hag nog afwachten. De verdediger viel zaterdag in het eredivisieduel met Heracles uit met knieklachten.

Lille staat met één punt onderaan in groep H en is al uitgeschakeld, maar Ten Hag verwacht toch een stormachtig begin in Frankrijk. "Je zag het ook in Amsterdam. We speelden toen goed, maar het was toch een geflatteerde overwinning."

Ster advertentie
Ster advertentie