NOS

Problemen alleen maar groter bij PSV

2. Problemen alleen maar groter bij PSV

In Tilburg heeft PSV de weg naar boven niet kunnen vinden. De crisis wordt alleen maar erger na een nieuwe nederlaag in de Eredivisie. Willem II won met 2-1.

Het verlies van donderdag tegen LASK Linz was zuur voor PSV. Het was de eerste keer dit seizoen dat de Brabanders compleet weggespeeld werden in de tweede helft. Coach Mark van Bommel greep zondag op slechts één positie in tegen Willem II, doelman Jeroen Zoet werd vervangen door Lars Unnerstall. Van Zoet was geen spoor in Tilburg, hij zat niet op de reservebank, maar moest plaatsnemen in de spelersbus.

Het ging direct weer niet zoals gehoopt voor de Eindhovenaren. Na een vlotte aanval van Willem II had de verdediging van PSV het nakijken. Ché Nunnely schoot de Tilburgers van dichtbij op 1-0. Na 34 minuten was de eerste grote kans van PSV. Timon Wellenreuther keerde de inzet van Bruma op knappe wijze. Nunnely brak vlak voor rust nog een keer uit. Unnerstall hield de bal met zijn rechtervoet tegen.

De tweede helft liep niet veel beter bij PSV. Er kwamen geen grote kansen en het balbezit werd veel te vaak verloren. Ook weer in de 64e minuut. Willem II counterde dat moment goed uit. De centrale verdedigers van PSV deden niets en lieten Nunnely opnieuw lopen. Hij mikte voor de tweede keer raak. Het inbrengen van Kostas Mitroglu en Gaston Pereiro door Van Bommel deed nog iets. De Uruguayaan scoorde in de 85e minuut de aansluitingstreffer. Dat bracht nog een klein beetje hoop bij PSV, dat niet terug kwam tot een gelijkspel.

Interlandperiode als onderbreking

PSV droop met gebogen hoofd af. Directeur Toon Gerbrands maande de aanhang op Twitter tot kalmte na donderdag. Of hij zich nu wel genoodzaakt voelt in te grijpen, merken we later. Trainer Mark van Bommel wacht in ieder geval een zware taak het teleurstellende gevoel in Eindhoven recht te breien. Een interlandperiode zou een zinvolle onderbreking kunnen zijn voor PSV.

Tegelijkertijd werd het duel FC Twente-PEC Zwolle gespeeld. De Tukkers wonnen door doelpunten van Haris Vuckic en Joel Latibeaudiere. Vooral bij de tweede goal zag de Zwolse verdediging er slecht uit. Doelman Xavier Mous liet een doorgekopte bal zomaar lopen. Via Reza Ghoochannejhad kwam PEC nog terug in de wedstrijd. Maar net als in Tilburg, eindigde het ook hier in 2-1. Om 16.45 uur trappen Feyenoord en RKC Waalwijk af. AZ en FC Emmen maken de dertiende speelronde in de Eredivisie om 20.00 uur compleet. De wedstrijden zijn live te volgen op NPO Radio 1.