AZ blijft achtervolgen, Feyenoord revancheert zich

2. AZ blijft achtervolgen, Feyenoord revancheert zich

AZ blijft in het spoor van koplopers PSV en Ajax. De Alkmaarders wonnen in Den Haag met 2-0 van Heracles Almelo.

De wedstrijd was alles behalve spannend. Veel kansen waren er niet. Calvin Stengs, die rust kreeg van coach Arne Slot, bracht wat drang in de tweede helft. Hij maakte bovendien nog een doelpunt, de beslissende 2-0 voor AZ.

AZ was in de 55e minuut al op voorsprong gekomen. Alexander Merkel van Heracles hinderde AZ-back Jonas Svensson in het penaltygebied. Teun Koopmeiners scoorde vervolgens zijn achtste penalty uit acht geschoten strafschoppen.

AZ staat na de zege van vandaag nog altijd op 1 punt achterstand van PSV en Ajax. Manchester United komt donderdag op bezoek in Den Haag voor een wedstrijd in de Europa League.

Feyenoord houdt hoofd koel tegen FC Twente

Feyenoord stond onder hoge druk nadat het gelijk speelde tegen FC Emmen en verloor van AZ. Vandaag was de ploeg van Jaap Stam wel bij de les. Steven Berghuis scoorde de openingstreffer. Aitor Cantalapiedra van FC Twente maakte niet veel later gelijk. Daar hield het ook op wat betreft FC Twente.

Via twee keer Sam Larsson, Luis Sinisterra en een eigen doelpunt van Peet Bijen kwam Feyenoord uit op een 5-1 overwinning. Hiermee passeert de club tegenstander FC Twente op de ranglijst en staat Feyenoord nu zesde. Donderdagavond is FC Porto in eigen huis de tegenstander in de Europa League.