NOS

Boeiend gelijkspel bij topper Eredivisie

2. Boeiend gelijkspel bij topper Eredivisie

PSV en Ajax hebben allebei een punt overgehouden aan hun confrontatie in het Philip Stadion. Het was een interessant duel, met kansen over en weer. Geen van beide ploegen wist te imponeren, het bleef bij 1-1.

PSV begon met Michal Sadilek in de basis. Donny van de Beek kon nog niet starten bij Ajax.

Er was een hoog tempo in de beginfase, maar het was een rommelige eerste helft. Ajax kreeg de beste kansen. Met een wild schot van Hakim Ziyech in de 26e minuut naast, een poging van David Neres in de handen van Jeroen Zoet en een kans voor open doel van Quincy Promes. PSV mocht blij zijn dat het met een 0-0 gelijkspel de kleedkamer in kon.

Op het moment dat Van de Beek klaar stond om in te vallen, maakte Promes de openingstreffer. Met een korte aanname en een snel schot maakte hij zijn eerdere verzuim goed.

PSVAJA 0-1.mp3

Als een duveltje uit een doosje dook Donyell Malen in de 77e minuut op voor het doel van André Onana. De uitbraak van PSV werd koelbloedig afgerond. Beide ploegen namen geen risico meer, waardoor het eindigde bij 1-1.

PSVAJA 1-1 Malen.mp3

Drie koplopers

Zowel Ajax als PSV heeft nu 14 punten uit 6 gespeelde duels. Vitesse heeft evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld. Komende woensdag halen Ajax en PSV die gemiste wedstrijd in. De Amsterdammers spelen thuis tegen Fortuna Sittard. De tegenstander van PSV heet FC Groningen.