Feyenoord maakt het zichzelf onnodig moeilijk

2. Feyenoord maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Feyenoord leek in de eerste helft geen moeite te hebben met ADO Den Haag. Door twee eigen doelpunten werd het toch nog spannend. Feyenoord wint uiteindelijk wel met 3-2.

Steven Berghuis ontbrak bij de Rotterdammers in het elftal. Daar ging de kwaliteit van het team desondanks niet mee achteruit. Al in de vijfde minuut kwam Feyenoord op voorsprong. Ridgeciano Haps werd neergehaald in het zestienmetergebied, waarna Rick Karsdorp de strafschop raak schoot. Het was zijn eerste treffer sinds zijn terugkeer in Rotterdam.

Ook Luciano Narsingh kon voor het eerst juichen om een doelpunt. De aanvaller zette een combinatie op met Luis Sinisterra. Met een stiftje schoot Narsingh de bal achter doelman Mike Havekotte, die Robert Zwinkels moest vervangen. Leroy Fer benutte in de eerste helft ook nog een strafschop.

In de tweede helft maakten Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra hun rentree. Daarnaast was er het debuut van Marouan Azarkan. Edgar Ié en Renato Tapia hielpen tegenstander ADO terug in de wedstrijd. Beiden scoorden een eigen doelpunt. Het werd dus nog even billenknijpen, maar er kwamen hierna geen grote kansen meer.

Actie voor zieke kinderen

Behalve gevoetbald werd er in Rotterdam ook nog stilgestaan bij een heel andere zaak. Net als vorig jaar zamelden fans van Feyenoord en ADO knuffels in voor de zieke kinderen van het Sophia Kinderziekenhuis. In de ... minuut gooiden de supporters de knuffels naar het vak met kinderen. Vanwege veiligheidsmaatregelen mochten maar in totaal 4000 knuffels worden gegooid, terwijl er zo'n 30.000 knuffels waren opgehaald.

Publiek gooit knuffels naar zieke kinderen.mp3

Andere wedstrijden

Heracles Almelo zorgde voor een stunt. De ploeg won in eigen huis met 4-1 van Willem II. Eerder op de dag was Reza Ghoochannejhad de grote man voor PEC Zwolle in het duel met RKC Waalwijk. Dankzij vier goals van de Iraniër werd het 6-2. Fortuna Sittard en FC Twente sluiten om 16.45 uur speelronde zes in de Eredivisie af.