Sport
EONOS

Luister Nederland-Japan live op NPO Radio 1

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Luister Nederland-Japan live op NPO Radio 1

Vanavond om 21.00 uur trappen de Oranjevrouwen af in de achtste finales van het WK voetbal in Frankrijk. Japan is in Rennes de tegenstander.

Luister nu de wedstrijd live op NPO Radio 1.

Tijdens het WK van 2015 was Japan in de achtste finales verantwoordelijk voor de uitschakeling van Oranje. "Japan is een toptegenstander, heel vaardig en heel dynamisch. Maar wij hebben ook kwaliteiten en zijn in vier jaar tijd heel erg gegroeid", zei bondscoach Sarina Wiegman in aanloop naar het duel.

In de spelersgroep leven wel wat revanchegevoelens, bevestigde Daniëlle van de Donk. "We willen gewoon winnen natuurlijk. De vorige keer is dat niet gelukt, hopelijk nu wel. Het is een nieuw toernooi met nieuwe kansen."

Strafschoppen

Nu de knock-outfase op het WK is aangebroken, is er een kans dat het duel met Japan op strafschoppen uitdraait. Het Nederlands elftal heeft daar in Frankrijk niet specifiek op geoefend, vertelde Van de Donk. "Niet als groep, maar je kunt op strafschoppen oefenen als je wil. Daar hebben we de vrijheid in gekregen."

De wedstrijd tussen Nederland en Japan is vanaf 20.30 uur live te horen bij Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1. Analist in de studio is Mandy van den Berg.

Ster advertentie
Ster advertentie