Sport
NOS

Teleurstellende kwalificatie Max Verstappen in Canada

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Teleurstellende kwalificatie Max Verstappen in Canada

Max Verstappen is bij de kwalificatie van de Grand Prix van Canada gestrand in het tweede deel. Hij kwam op het circuit van Montreal niet verder dan de elfde tijd.

De Nederlander zette in de tweede kwalificatie een tijd van 1.11,8 neer, waarmee hij 0,79 seconde langzamer was dan de toptijd van Lewis Hamilton. Verstappen probeerde tegen het einde van de sessie zijn tijd te verbeteren, toen de Deen Kevin Magnussen hard tegen de muur reed en een voortijdig einde maakte aan de kwalificatiesessie.

Verstappen noemde het zelf na afloop pech, maar daarmee is hij volgens verslaggever Louis Dekker wel erg aardig voor zijn team. "Een beetje pech is het natuurlijk, maar ze hebben eerst gegokt op de verkeerde banden en daarna heel lang gewacht. Dat is een risico, zeker op een circuit met muren, op een moment dat iedereen zijn snelste tijd van het weekend wil neerzetten."

Verstappen ontbrak dus in de derde en laatste kwalificatiesessie, waarin Hamilton voor de derde keer dit seizoen de pole leek te grijpen. Maar in zijn laatste poging dook Vettel met zijn Ferrari onder de tijd van de regerend wereldkampioen. De Duitser start morgen voor het eerst dit seizoen vanaf polepostion, met naast zich Hamilton. Charles Leclerc zette de derde tijd neer en Daniel Ricciardo in de Renault verrassend de vierde tijd. Mercedes-coureur Valtteri Bottas, die dit seizoen al drie keer de pole pakte, bleef steken op de zesde tijd.

Inhaalrace

Verstappen start morgen mogelijk niet vanaf plek elk, maar vanaf plek tien. Magnussen krijgt vermoedelijk een gridstraf, waardoor hij verder naar achteren moet starten. Hoe dan ook is Verstappen veroordeeld tot een inhaalrace.

"Hij moet wat harder werken dan normaal, maar zelfs als hij maar een beetje zijn best doet dan moet het plaats zeven of zes kunnen worden", zegt Dekker. "Maar de droom van het podium, die is even heel ver weg."

Verslaggever Louis Dekker over de kwalificatie van Verstappen

Ster advertentie
Ster advertentie