Sport
NOS

Laatste play-off ticket voor FC Groningen

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Laatste play-off ticket voor FC Groningen

FC Groningen is de vierde en laatste deelnemer aan de play-offs om Europees voetbal. De ploeg van Danny Buijs voegt zich bij Vitesse, FC Utrecht en Heracles Almelo, die zich zondag al verzekerden van deelname. Toch verloor Groningen woensdagavond, met 1-0 bij FC Emmen.

Eerst leek het er nog op dat Willem II ging profiteren van het verlies van FC Groningen. De Tilburgers kwamen net na rust op een 1-2 voorsprong bij ADO Den Haag. Daarna ging het toch mis. Na de gelijkmaker van Wilfried Kanon (2-2), ging Damil Dankerlui in de fout. Hij maakte hands in de zestien meter, ging er met een tweede gele kaart van af en zag El Khayati de penalty benutten.

De hoop bij ADO Den Haag ging leven. Zij konden ook nog op de benodigde achtste plaats eindigen, maar dan moesten ze nog zes keer scoren. Drie keer lukte dat (door 2 goals van Necid en 1 van Immers), maar ADO kwam dus nog drie doelpunten te kort.

De play-offs om Europees voetbal beginnen komende zaterdag. Dan speelt Heracles Almelo tegen FC Utrecht en neemt FC Groningen het op tegen Vitesse.

Promotie/degradatie

De strijd om promotie/degradatie gaat zondag verder. Nummer 16 Excelsior, dat vandaag met 4-2 won van AZ, speelt tegen RKC Waalwijk. De Graafschap kent in SC Cambuur de tegenstander. Dit betekent een terugkeer van coach Henk de Jong op het oude nest en een voorproefje op volgend jaar. De Jong wordt komend seizoen coach van de Friezen.

Ster advertentie
Ster advertentie