Sport
NOS

Pascal Ackermann wint zijn eerste massasprint in Giro d'Italia

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Pascal Ackermann wint zijn eerste massasprint in Giro d'Italia

Pascal Ackermann heeft in zijn eerste vlakke grote ronde rit ooit direct gewonnen. Het Duitse sprinttalent van BORA-hansgrohe toonde zijn klasse in de tweede etappe van de Ronde van Italië. Primoz Roglic (Jumbo-Visma) blijft leider in het algemeen klassement.

Ackermann wint eerste sprint in Giro d'Italia.mp3

De tweede rit in Italië bracht de renners van Bologna naar Fucecchio. Onderweg waren een aantal beklimmetjes, maar die konden een massasprint niet voorkomen. Ackermann klopte in de laatste kilometer sprinters Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step) en Caleb Ewan (Lotto Soudal). Fernando Gaviria (UAE Emirates) eindigde op de vierde plaats. Tom Dumoulin was de beste Nederlander, op plaats twintig.

De Duitse kampioen was op 1 mei ook al de beste in de klassieker Eschborn-Frankfurt (foto). Hij won eerder dit jaar ook de Bredene Koksijde Classic en de GP Amería.

In het algemeen klassement verandert niet veel. Door zijn sterke openingstijdrit van gisteren blijft de Sloveen Primoz Roglic de leider. De renner van de Nederlandse ploeg Jumbo-Visma start ook morgen in de roze trui. Bauke Mollema wint een plekje, van de negende naar de achtste plaats in het klassement. Laurens De Plus, ploeggenoot van Roglic en nummer acht in de tijdrit, liet het lopen.

Ster advertentie
Ster advertentie