Sport
NOS

Vlaar kopt AZ langs Groningen, hattricks bij Willem II en Vitesse

foto: Pro Shotsfoto: Pro Shots
  1. Nieuwschevron right
  2. Vlaar kopt AZ langs Groningen, hattricks bij Willem II en Vitesse

FC Groningen maakt wat los in Ron Vlaar. De AZ-verdediger bezorgde zijn ploeg een 1-0 zege op de de noorderlingen, waarmee hij zijn laatste drie eredivisie-doelpunten allemaal thuis tegen Groningen maakte, verspreid over een periode van dik acht jaar.

Omdat Vlaar en zijn collega-verdedigers achterin de boel voor de achtste keer dit seizoen dicht hielden, bleek de rake kopbal van de 34-jarige routinier drie punten waard.

AZ klimt door de thuisoverwinning naar een voorlopige derde plaats, met drie punten meer dan Feyenoord. De Rotterdammers kunnen zondag echter weer langszij komen bij een zege op FC Utrecht.

Andere duels

Eerder op de avond won Willem II met 3-2 van Fortuna Sittard. Alle Tilburgse doelpunten werden vanaf de stip gemaakt door Alexander Isak. Het is een unicum in de eredivisie; nooit eerder verzilverde een speler drie strafschoppen in één wedstrijd.

Ook bij Vitesse-ADO Den Haag werd een hattrick gescoord. De 19-jarige Thomas Buitink was de gevierde man aan Arnhemse zijde. Een overwinning leverde het niet op. Het werd uiteindelijk 3-3.

Heracles won verder de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 2-1 en Heerenveen boekte dankzij een late treffer een 1-0 zege op Excelsior.

Ster advertentie
Ster advertentie