Kostbaar verlies Ajax tegen AZ

2. Kostbaar verlies Ajax tegen AZ

In de strijd om de landstitel heeft Ajax een dure nederlaag geleden. De drie punten gingen in Alkmaar naar AZ. Aanvoerder Guus Til maakte de enige goal van de wedstrijd.

In de eerste helft raakt Ajax Hakim Ziyech kwijt. De Marokkaan moet in de 23ste minuut het veld met een blessure verlaten. Vanaf dat moment raakt Ajax de grip op het middenveld kwijt.

AZ is het grootste gedeelte van de wedstrijd de betere ploeg. De Alkmaarders krijgen de beste kansen, maar de bal gaat er steeds niet in.

Guus Til beslist AZ-Ajax.mp3

Tot dat aanvoerder Guus Til in de 56ste minuut de bal na een carambole binnen schiet. De ploeg van John van den Brom blijft hierna mogelijkheden krijgen om de score uit te breiden. Het lukt AZ echter niet om dodelijk te zijn. Ajax heeft daarnaast grote moeite met het opzetten van een goede aanval.

In de slotfase van de wedstrijd krijgen beide ploegen grote mogelijkheden. Op het schot van Noussair Mazraoui laat AZ-keeper Marco Bizot zien dat hij terecht in de selectie van het Nederlands elftal zit. Even later staat Oussama Idrissi van AZ een op een met Ajax-keeper André Onana. De doelman uit Kameroen houdt de bal met zijn teen tegen. Ook schiet Donny van de Beek namens Ajax voor open doel over.

Ajax heeft kampioenschap niet meer in eigen hand

AZ trekt de overwinning over de streep en nadert hiermee op de ranglijst Feyenoord, dat gisteren met 3-2 verloor van Willem II. De Amsterdammers zien het gat met koploper PSV, dat de afgelopen periode was teruggebracht tot twee punten, door het verlies van vandaag weer groeien tot vijf punten. PSV en Ajax clubs spelen over twee weken tegen elkaar.