Sport
NOS

Argon-voorzitter: 'We stonden met de rug tegen de muur'

foto: PETERSHOTNEWSfoto: PETERSHOTNEWS
  1. Nieuwschevron right
  2. Argon-voorzitter: 'We stonden met de rug tegen de muur'

De Mijdrechtse voetbalvereniging Argon heeft hoofdtrainer Ron Van Niekerk op non-actief gesteld. Het besluit volgt op een rel eerder deze week rond racistische uitingen van Van Niekerk. Gisteren kondigden de spelers van Argon al aan niet meer verder te willen met deze trainer.

Argon-voorzitter 'We stonden met de rug tegen de muur'.mp3

Eerder deze week was de hoofdtrainer al schriftelijk berispt. Maar zijn positie was onhoudbaar geworden door de boycot die de spelers gisteren bekendmaakten. Ook hingen onbekenden vannacht spandoeken op bij het clubhuis, waarin Argon 'verrot' wordt genoemd.

De trainer bij de eersteklasser deed zijn racistische uitingen in de wedstrijd afgelopen weekeinde tegen de Amsterdamse club WV-HEDW. Toen een speler van Argon de bal op een vervelende manier teruggaf aan de keeper van WV-HEDW zou een donkere speler van de Amsterdamse club "viezerik" hebben gezegd. Waarop Van Niekerk antwoordde: "ga jezelf wassen, zwarte lul". Ook hoorde een van de spelers van Argon dat de trainer "Ik heb je moeder geneukt voor 10 euro" naar een speler riep.

Ster advertentie
Ster advertentie