Sport
EONOS

Kan PSV het Europese avontuur afsluiten met een overwinning?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kan PSV het Europese avontuur afsluiten met een overwinning?

Vijf wedstrijden gespeeld, één punt. Daar verover je geen Europese overwintering mee, dat weet PSV-trainer Mark van Bommel ook. Veel meer dan de eer staat er vanavond voor PSV dan ook niet op het spel. Internazionale daarentegen, wil per se winnen om de tweede plaats te bemachtigen. De wedstrijd in het San Siro stadion begint om 21.00 uur en is live te volgen bij Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1.

'PSV is de uitmuntende scholier die een tijdje mag meelopen op de universiteit', kopte de NOS eerder vandaag. Uiteraard wordt er in die kop direct verwezen naar de Champions League, waar het nog niet echt wil lukken voor de club uit Eindhoven. "We spelen goed, maar halen geen punten", zegt trainer Mark van Bommel daarover.

'Te hoog gegrepen'

"Leuk meegedaan, veel geleerd, maar uiteindelijk toch iets te hoog gegrepen", omschrijft NOS-verslaggever Joep Schreuder de prestaties van PSV. "Het waren vijf onbetaalbare ervaringen, zeven als je de duels met BATE Borisov meerekent."

"Icardi, Kane, Suárez, Messi. Dat is het verschil", benadrukt Schreuder. "PSV heeft als team goed gespeeld. Jongens als Angeliño, Dumfries, Schwaab en Viergever hebben veel ervaring opgedaan. Ze zijn betere verdedigers geworden. Maar Messi of Icardi, dat is een gewoon een maatje te groot voor meneer Viergever."

Inter op oorlogssterkte

Voor PSV mag er dan niks meer op het spel staan, dat geldt niet voor Internazionale. De Italianen delen de tweede plek met Tottenham Hotspur. Beide clubs hebben tot nu toe zeven punten verzameld, maar op basis van onderling resultaat is de club uit Londen op de tweede plek terug te vinden.

De Spurs gaan op bezoek in Barcelona en zullen vurig hopen op een misstap van Internazionale tegen PSV. De tweede plek in de groepsfase geeft namelijk recht op een ticket in de knock-outfase. De derde plek leidt naar overwintering in de Europa League.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie