EONOS

2. Sensationeel slot brengt Nederlands elftal naar het eindtoernooi van de Nations League

Het Nederlands Elftal heeft zich in extremis geplaatst voor het eindtoernooi van de Nations League. Oranje kon in Gelsenkirchen een 2-0 achterstand ombuigen tot 2-2. Dat ene punt was genoeg om eerste te eindigen in de groep.

Na negen minuten schoot Timo Werner de bal achter Jasper Cillessen en was het 1-0. Elf minuten later zette Leroy Sane de score op 2-0. Lang leek het erop dat Duitsland dichterbij de 3-0 was dan Nederland bij de 2-1.

Pas in de slotfase kwam Nederland op stoom, in de 85e minuut scoorde Quincy Promes en vanaf dat moment hing de gelijkmaker in de lucht. In de blessuretijd maakte Virgil van Dijk het feest compleet. Nederland pakt een punt en is door naar de eindronde van de Nations League.