Sport
EONOS

Neemt Ajax afstand van belager Benfica?

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Neemt Ajax afstand van belager Benfica?

Met vertrouwen gaat Ajax het duel met Benfica tegemoet. Na een overwinning op AEK Athene en een gelijkspel tegen Bayern wordt het derde duel in de groepsfase van de Champions League gespeeld tegen de Portugese club. Om 21.00 uur wordt er afgetrapt, de wedstrijd is live te volgen op NPO Radio 1.

Een gelijkspel en een overwinning. Zo is Ajax de Champions League-campagne begonnen dit seizoen. Zeker geen slecht resultaat, in vergelijking met vorig seizoen, toen er helemaal geen Europees voetbal werd gespeeld. Ajax heeft indruk gemaakt de afgelopen wedstrijden, maar het is volgens trainer Erik ten Hag geen zekerheid dat de Amsterdammers winnen van Benfica.

Quote

Ze hebben veel routine en zijn sluw

Erik ten Hag

"We hebben vertrouwen, maar we zullen het iedere wedstrijd weer moeten bewijzen. Als een gelijkspel het maximale is, moet je dat ook omarmen. We gaan voor een overwinning en als dat lukt staan we er goed voor, maar dan is er nog niets beslist", aldus de man uit Haaksbergen.

Benfica

Benfica staat derde in poule E, achter Ajax en Bayern München en voor AEK Athene. Een overwinning op Ajax zal een welkome zijn. Er wordt op niets minder dan de tweede plaats achter Bayern gemikt.

"Ze hebben veel routine en zijn sluw", zegt Ten Hag op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd. De coach ziet veel overeenkomsten tussen de twee clubs: "Zowel Ajax als Benfica hebben technisch vaardige spelers die goed kunnen dribbelen en combineren in een hoog tempo. Ook hebben beide clubs een mix van ervaring en talent. Het verschil zit hem in het typische Portugese venijn en sluwheid zit er bij hen ook wel in. Daar moeten wij nog stappen in maken."

Mazraoui en Tagliafico

Beide backs van Ajax zijn niet ongeschonden teruggekomen van de interlandperiode. De Marokkaan Noussair Mazraoui en Nico Tagliafico uit Argentinië keerden geblesseerd terug en kwamen niet in actie in de gewonnen wedstrijd tegen Heerenveen (0-4).

Volgens Ten Hag lijken beide spelers op tijd fit voor de confrontatie tegen Benfica. Hij gaat er vanuit dat de verdedigers 'gewoon' zullen spelen. Mocht de trainer toch voor andere namen kiezen, dan heeft hij genoeg vertrouwen in de vervangers: "We hebben meer dan elf basisspelers. De vervangers zijn prima, meer dan goede vervangers zelfs."

Zwart tegen rood

Ajax zal in de Johan Cruijff Arena aantreden in het zwart-goud, het uittenue wel te verstaan. Volgens de UEFA lijkt het thuisshirt van Ajax teveel op alle drie de tenues van Benfica. Hierdoor speelt Ajax in het uittenue en Benfica in het rode thuisshirt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

{poll}

Ster advertentie
Ster advertentie