Sport
EONOS

Bertens loopt WTA Finals mis: 'Hoe dan ook een fantastisch jaar'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bertens loopt WTA Finals mis: 'Hoe dan ook een fantastisch jaar'

Haalt ze het of haalt ze het niet? Die vraag hield de Nederlandse tennisvolgers bezig de afgelopen weken. Het gaat dan natuurlijk om Kiki Bertens en de WTA Finals. Het antwoord kwam vandaag en is 'nee'.

Bertens verloor namelijk in de tweede ronde van het toernooi in Moskou en eindigt als negende op de jaarlijst, waar een plaats bij de eerste acht nodig was.

Tenniscommentator Mark Brasser schuift bij Langs de Lijn En Omstreken aan om over Bertens te praten. "Ze kan zichzelf wel wat verwijten, want ze heeft de afgelopen weken gewoon geen goede resultaten geboekt", stelt hij.

'Ongelooflijk zuur voor Bertens, maar ze kan zichzelf iets verwijten'

"Bertens is niet onder de druk bezweken, maar ik denk wel dat het haar allemaal een beetje teveel is geworden", doelt Brasser ook op de behaalde toptienklassering.

Fantastisch jaar

Bertens is weliswaar niet geplaatst voor het eindejaarstoernooi, als eerste reserve vliegt ze toch mee naar Singapore. Brasser ziet kansen voor de Nederlandse om alsnog te spelen.

"Simona Halep klaagt al lange tijd over haar rug. En er kan natuurlijk altijd nog wat gebeuren. Maar het was hoe dan ook een fantastisch jaar voor Kiki Bertens."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie