Sport
MAX

Bloed Zweet en Tranen Museum: de trainingsschema's van Kamiel Maase

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Bloed Zweet en Tranen Museum: de trainingsschema's van Kamiel Maase

Iedere week levert de sportgast op De Perstribune een bijdrage aan het Bloed Zweet & Tranen Museum. Welk voorwerp staat voor de sporter symbool voor alle inspanningen in zijn sportloopbaan. Oud-atleet Kamiel Maase nam een ordner vol met trainingsschema's mee én een ingelijst krantenknipsel met een verhaal.

Een paar schoenen leek hem afgezaagd, een verkreukeld startnummer was hem ook niet goed genoeg: Kamiel Maase nam "een charmante linnen boodschappentas mee." Maar nee, om die boodschappentas gaat het natuurlijk niet, het gaat om wat erin zit.

Een krantenstuk en een ordner vol trainingsschema's

Een ingelijst krantenstuk rukte Maase van de muur voordat hij de studio van De Perstribune betrad. Het is een krantenstukje uit 2003: "Het is één van de keren dat ik achtste werd op een wereldkampioenschap. En dit is ook de enige keer in mijn leven dat ik een handtekening heb gevraagd." Maar zegt Maase: "Dat symboliseert alleen niet zo zeer bloed, zweet en tranen."

Daarom heeft de oud-atleet ook een ordner vol met trainingsschema's meegenomen. Het zou wel minimaal 15 jaar aan trainingsschema's kunnen zijn, zegt Maase: "Dat moet vanaf '91 zijn, totdat ik gestopt ben. Misschien nog wel langer dan dat."

Ster advertentie
Ster advertentie