Sport
NOS

De Europese klassieker op NPO Radio 1: Nederland tegen Duitsland

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De Europese klassieker op NPO Radio 1: Nederland tegen Duitsland

De tweede wedstrijd van Oranje in de Nations League staat op het programma. Duitsland is de tegenstander. Oranje, dat na één wedstrijd onderaan in de poule staat, is gebrand op een overwinning. Niet alleen voor de punten, maar óók voor het prestige. De wedstrijd is om 20.45 uur live te beluisteren op NPO Radio 1 in NOS Langs de Lijn.

Het duel met Duitsland is de tweede voor Oranje in de Nations League. Onze Oosterburen kenden een aantal fantastische jaren, met het wereldkampioenschap in 2014 als hoogtepunt. Echter was het WK afgelopen zomer een drama, Duitsland werd in de groepsfase uitgeschakeld.

Tijdens het duel met Duitsland wordt er afscheid genomen van voormalig internationals Rafael van der Vaart en Dirk Kuijt. Beide spelers speelden meer dan 100 interlands. Zij krijgen de kans om afscheid te nemen van het publiek en andersom.

Frankrijk

De eerste wedstrijd tegen Frankrijk in de Nations League was zowel knullig als hoopgevend. In het Stade de France werd met 2-1 verloren van de kersverse wereldkampioen. Een paar dagen later speelden Duitsland en Frankrijk tegen elkaar. Die ontmoeting bleef steken op een 0-0.

Bondscoach Ronald Koeman noemde het optreden tegen Frankrijk positief, al was hij minder blij over het resultaat. "Het gaat in de Nations League wel om resultaat halen, dat heb ik gisteren ook bij de groep aangegeven. We willen niet alleen leuk meedoen, we willen winnen, te beginnen zaterdag", zei de oud-international op de persconferentie, afgelopen dinsdag.

Debutanten

In de selectie van Oranje zitten vier debutanten. Steven Bergwijn, Pablo Rosario, Denzel Dumfries (allen PSV) en Arnout Groeneveld (Club Brugge) maken hun debuut in de selectie van Oranje. "Het zijn jonge spelers die zich goed ontwikkelen en nadrukkelijk op de deur kloppen. Die wil ik graag van dichtbij zien en dat is ook een reden waarom er een paar debutanten bij zijn", zegt Koeman.

Cüneyt Çakir

De wedstrijd staat onder leiding van de Turkse topscheidsrechter Cüneyt Çakir. Hij wordt in een uitverkochte Johan Cruijff Arena ondersteund door vier landgenoten. Çakir floot Oranje vier keer eerder, de laatste keer was de halve finale op het WK 2014 in São Paulo tegen Argentinië. Een jaar later floot hij de Champions League finale tussen FC Barcelona en Juventus.

Ster advertentie
Ster advertentie