Oranjevrouwen bereiken finale play-offs WK dankzij goals Beerensteyn

2. Oranjevrouwen bereiken finale play-offs WK dankzij goals Beerensteyn

[NOS] De Nederlandse voetbalvrouwen hebben de finale bereikt van de play-offs voor het WK van 2019 door met 2-1 te winnen bij Denemarken. Oranje had het eerste halvefinaleduel ook al gewonnen met 2-0 en moet nu nog een horde nemen om naar het eindtoernooi in Frankrijk te gaan.

De tegenstander in het beslissende tweeluik begin november wordt Zwitserland of België.

Tegengoal na vijf minuten

De start van Oranje was belabberd. Al na vijf minuten zette Nadia Nadim Denemarken op 1-0 vanaf de stip na een niet al te handige overtreding van Dominique Bloodworth op Pernille Harder.

De Deense vreugde was van korte duur, want twee minuten later kopte Lineth Beerensteyn al de 1-1 binnen.

Lineth Beerensteyn juicht na haar snelle gelijkmaker (Pro Shots)

Die goal was goud waard voor Oranje maar kwam de wedstrijd niet bepaald ten goede. Denemarken oogde aangeslagen en Oranje kon in een niet al te hoog tempo domineren. Beerensteyn en Sherida Spitse (lat) waren dicht bij de 1-2.

In de tweede helft speelde Denemarken sterker. Direct na rust kwam Oranje goed weg toen Katrine Veje de bal uit een hoekschop op de paal draaide. Harder miste een kwartier later een niet te missen kans en vond kort daarna Loes Geurts op haar weg.

Toch nog de winnende

Nadat Lieke Martens een kwartier voor tijd een treffer voorkomen had, nam de Deense druk langzaam maar zeker af. Nederland kreeg nog enkele kansjes en in de extra tijd schoot Beerensteyn zelfs de 1-2 binnen.