Sport

PSV-doelman Zoet: 'Harde kennismaking met de Champions League'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. PSV-doelman Zoet: 'Harde kennismaking met de Champions League'

[NOS] PSV heeft op bezoek bij FC Barcelona de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen verloren. In de Catalaanse hoofdstad werd het 4-0 voor de voetbalgrootmacht. Sterspeler Lionel Messi was de grote regisseur van de wedstrijd; de Argentijnse middenvelder scoorde drie keer. Ousmane Dembele maakte de andere goal. Na afloop doen de hoofdrolspelers hun verhaal bij

Balen, maar wel aanknopingspunten

PSV-middenvelder Jorrit Hendrix baalt na afloop van de grote uitslag. “Een verlies van 4-0 klinkt alsof het een monsterscore is. Dat je bent weggespeeld. Maar dat was totaal niet het geval. We moeten hier lering uit trekken”, stelt de 23-jarige Limburger. Barça had in de eerste helft het overwicht, wat al snel in een aantal mogelijkheden resulteerde. Uiteindelijk kwam de Spaanse topclub op voorsprong na een vrije trap: Messi krulde de bal over de muur in de kruising.

Volgens Nick Viergever kunnen de Eindhovenaren toch met een opgeheven hoofd terug naar Nederland. “We stonden goed, als een team. Het was compact en we speelden gedisciplineerd. Het is jammer dat Barcelona in het laatste kwartier nog drie goals maakt, waardoor het uiteindelijk in een grote uitslag eindigt. Maar we hebben ons geweerd.” Tijdens de volgende speelronde treft PSV het Internazionale van Stefan de Vrij, dat in Londen met 1-2 won van Tottenham Hotspur.

Ajax voor de deur

Aanvoerder Jeroen Zoet moest vier keer vissen. “We hebben ons plan goed uitgevoerd”, concludeert de PSV-keeper voor de microfoon van Joep Schreuder. “We hebben mogelijkheden gecreëerd, maar we hebben niet één keer daadwerkelijk op doel geschoten. Dat móet op dit niveau, wil je kans maken om punten te pakken. Natuurlijk is 4-0 een tikkie, maar in de competitie hebben we alles gewonnen. Het mag geen negatieve invloed hebben.” Dat is nodig, want zondag volgt de topper tegen Ajax.

Ster advertentie
Ster advertentie