appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Dag

‘De Dag’ praat je elke werkdag bij over het gesprek van de dag in het nieuws, onder leiding van NOS-presentator Jurgen van den Berg. Je krijgt uitleg en duiding van journalisten van alle omroepen op NPO Radio 1.

Podcast afleveringen

De Dag #164: hoe houdt de VVD kiezers aan boord? Nieuw seizoen podcast-hit Serial

vrijdag 21 september 2018, 13:26 uur

Download

Met vandaag: hoe houdt de VVD kiezers aan boord? Nieuw seizoen podcast-hit Serial

De Dag #163: hoe trucjes het politieke debat domineren

donderdag 20 september 2018, 12:25 uur

Download

We leren je trucjes om een discussie te winnen. Politiek verslaggever Arjan Noorlander en Roderik van Grieken van het Nederlands Debat Instituut analyseren de Algemene Politieke Beschouwingen aan de hand van bekende debattechnieken. Zo werd er 'een dode kat op tafel gegooid', 'de gewone man' aangehaald en met grapjes gestrooid. Niet alles pakt even goed uit...

De Dag #162: hoe verovert Glennis Grace Amerika na America's Got Talent? | Waarom het opeens een stuk minder goed gaat met TomTom

woensdag 19 september 2018, 13:26 uur

Download

Met vandaag: hoe verovert Glennis Grace Amerika na America's Got Talent? En waarom het opeens een stuk minder goed gaat met TomTom.

De Dag #161: Zo werkt de Instagrameconomie | Hoe de staat ons geld beheert

dinsdag 18 september 2018, 12:30 uur

Download

Voor veel jongeren is het niet meer een droom om presentator op televisie te worden, maar om influencer te worden op Instagram. Verschillende aanbieders spelen slim in op die wens en helpen die jongeren, tegen betaling, hun droom te verwezenlijken. Een heel leger aan nepaccounts wordt ingezet om jouw account te volgen en je foto's te liken. Binnen een paar seconden heb je een hele fanbase die zelfs reacties onder je foto's zetten. Documentairemaker Nicolaas Veul is geïnteresseerd in de instagrameconomie en zocht uit wie de mensen zijn die volgers kopen, maar ook wie de verkoop mogelijk maken. Zo ontdekte hij dat je overal op het internet volgers worden aangeboden. Op speciale websites, maar ook bijvoorbeeld op Marktplaats. Aan de documentaire wordt nog steeds gewerkt, maar de maker weet nu al waar die uitgezonden gaat worden: Instagram TV. Een dag later zal de documentaire ook op de ouderwetse televisie te zien zijn. Verder in de podcast Waar blijft ons belastinggeld? En de boetes, accijnzen en zo meer? In De Dag doet politiek verslaggever Marleen de Rooy uit de doeken hoe het geld bij de overheid wordt beheerd en hoe het uiteindelijk weer door de ministeries wordt uitgegeven.

De Dag #160: Waarom gaan pestslachtoffers soms zelf pesten? l Overleven in een migrantenkamp op Samos

maandag 17 september 2018, 11:59 uur

Download

De grens tussen pesten en zelf gepest worden is soms flinterdun. Ervaringsdeskundige en anti-pestcoach Bamber Delver legt uit hoe dat komt. En hulpverlener Anouk Theunissen vertelt over de situatie op Samos.

De Dag #159: Vrouwen die imam worden moeten lef hebben | Worden memes verboden?

vrijdag 14 september 2018, 12:00 uur

Download

Ani Zonneveld en Seyran Ates zijn imam en vrouw. Dat komt ze op veel kritiek te staan. Brandpuntplus-verslaggeefster Liesbeth Staats maakte een reportage over de vrouwen. En post je wel eens een meme? Misschien mag dat niet meer. Het Europese Parlement heeft strengere copyrightregels aangenomen. Hoe heet wordt de soep gegeten? We spreken correspondent Thomas Spekschoor en politica Marietje Schaake.

De Dag #158: Hoe maak je van een verkeerscampagne een succes? | Zijn we uitontwikkeld wat smartphones betreft?

donderdag 13 september 2018, 11:39 uur

Download

Vandaag start een grote campagne tegen appen en bellen in het verkeer. Niet voor de eerste keer, want gedrag is moeilijk te veranderen. In België is op indringende wijze aandacht gevraagd voor verkeersveiligheid. Eddy Klynen van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde vertelt waarom dat wel hielp. En de presentatie van nieuwe iPhones was voor velen een teleurstelling. Staat de innovatie op smartphonegebied stil? Ron Smeets, oprichter van Mobile Cowboys, deelt zijn gedachten.

De Dag #157: de dag dat de beurzen opeens rood kleurden | Hoe je mensen laat afvallen zonder te fatshamen

woensdag 12 september 2018, 13:08 uur

Download

Het kon niet fout gaan, dacht men. Maar toen de grote Amerikaanse bank Lehman Brothers viel, ontstond in no time een snel escalerende financiële crisis. Met economieredacteur André Meinema gaan we terug naar die septemberdag in 2008. "Krijg nou wat, dacht ik. Het was niet één bank, maar een hele domino. Werkelijk alles ging onderuit." Ook antwoord op de vraag: kan het nog eens gebeuren? Bijna de helft van ons is te dik, maar toch zijn Nederlanders over het algemeen tevreden over het eigen gewicht. Met Annemarie Jorritsma, die aan de lijve heeft ondervonden hoe het is om te dik te zijn, bedenken we hoe je mensen motiveert om af te vallen, zonder te gaan fatshamen.

De Dag #156: Hoe Orbán Hongarije uit Europese handen liet glippen | Hoe houd je werken in Washington vol?

dinsdag 11 september 2018, 13:05 uur

Download

Hongarije heeft een speciaal plekje in het hart van Tijn Sadée. Hij was er jarenlang correspondent en komt er graag. Maar sinds het aantreden van premier Victor Orbán zwelt de bezorgdheid over het land aan. De vrije pers wordt aan banden gelegd, de rechtsspraak beknot en EU-subsidies misbruikt. Wat merkt de gewone Hongaar daarvan? En vindt die het eigenlijk een probleem? Vandaag verschijnt Fear van Watergate-journalist Bob Woodward. In het boek wordt een chaotisch beeld van het Witte Huis geschetst. Zo zouden Trumps adviseurs belangrijke documenten verstoppen, omdat ze de president onkundig en onberekenbaar vinden. Met correspondent Arjen van der Horst bespreken we hoe hij het werken aldaar volhoudt.

De Dag #155: Is Zweden nog een sociale voorbeeldstaat? | Wat adoptie met je identiteit doet

maandag 10 september 2018, 12:06 uur

Download

De kwaliteit van leven is hoog, de regering links en de mensen zijn gelukkig. Dreigt dat beeld te veranderen nu een rechts-populistische partij in Zweden flink heeft gewonnen bij de verkiezingen? Nee hoor! En onderzoeker Ruben Dieleman legt je uit waarom. En in Zuid-Korea gaat een park open voor kinderen die uit dat land geadopteerd zijn. Radio 1-presentator Mischa Blok is één van die kinderen.

De Dag #154: Noord-Korea, het kluizenaarskoninkrijk | Een sneak preview van de Marker Wadden

vrijdag 7 september 2018, 11:43 uur

Download

Met vandaag: Noord-Korea, het kluizenaarskoninkrijk | Een sneak preview van de Marker Wadden

De Dag #153: Hoe we een volgende 'Howick en Lili' voorkomen | Ondiep: de volkse wijk waar Sneijder groot is geworden

donderdag 6 september 2018, 12:14 uur

Download

Met vandaag: Gerd Leers vertelt hoe we een volgende 'Howick en Lili' voorkomen | Ondiep: de volkse wijk waar Sneijder groot is geworden

De Dag #152: Zwanger op je 50ste? Zo denken vrouwen erover | BlacKkKlansman bioscoophit

woensdag 5 september 2018, 12:33 uur

Download

Met vandaag: zwanger op je 50ste? Zo denken vrouwen erover | BlacKkKlansman bioscoophit

De Dag #151: Waarom blijft Tolkien jaren na zijn dood nog zo populair? | Waar draaien de DSB-verhoren precies om?

dinsdag 4 september 2018, 11:51 uur

Download

De fantasiewereld van Midden-Aarde is jaren na de dood van schrijver J.R.R. Tolkien nog springlevend. Met Tolkienkenner René van Rossenberg praten we over het allerlaatste werk van de schrijver. En de DSB-verhoren zijn in volle gang. Waar draait de zaak ook alweer om? Een opfriscursus van economieverslaggever Bart Kamphuis.

De Dag #150: Wat moet je weten over het komende politieke jaar? | Waarom trappen jongeren in Instagram-oplichting?

maandag 3 september 2018, 11:00 uur

Download

De vakantie is nu echt voorbij, ook voor de Tweede Kamer. Aan het begin van het politieke jaar praat Xander van der Wulp je bij over wat je kunt verwachten. En snel geld verdienen op Instagram? Jeroen Gortworst van NOS Stories dook in de wereld van Instagram-oplichting.

De Dag #149: Ouders Tanja Groen 25 jaar in onzekerheid l Wie gingen Roy de Ruiter in de Willems-Orde voor?

vrijdag 31 augustus 2018, 11:37 uur

Download

Het is precies 25 jaar geleden dat Tanja Groen (18) spoorloos verdween. Haar ouders Adrie en Corrie vertellen hoe zij omgaan met verdriet, onwetendheid en wanhoop. En conservator Mathieu Willemsen van het Nationaal Militair Museum vertelt welke militairen (en burgers) apachepiloot Roy de Ruiter voor gingen. 

Podcast De Dag #148: waar komen Howick en Lili terecht? | Hoe is het om een Disneyprins te zijn?

donderdag 30 augustus 2018, 11:28 uur

Download

Met vandaag: waar komen Howick en Lili terecht? | Hoe is het om een Disneyprins te zijn?

Podcast De Dag #147: Waarom maakt Pakistan zich zo druk om een cartoonwedstrijd? | Wat moet je doen als je een hekel aan je buren hebt?

woensdag 29 augustus 2018, 12:00 uur

Download

De cartoonwedstrijd van PVV-leider Wilders zorgt voor groeiende onrust in Pakistan. Oud-correspondent Joeri Boom legt uit waarom een cartoonwedstrijd in een klein landje als Nederland zo leeft in Pakistan. En sommige mensen kunnen hun buurman niet luchten of zien, maar gelukkig is er de buurtbemiddelaar.

Podcast De Dag #146: wat wist de paus over misbruik? | Marokko in shock

dinsdag 28 augustus 2018, 12:04 uur

Download

Met vandaag: Wat wist de paus over misbruik? | Marokko in shock: Khadija werd verkracht, mishandeld en ondergetatoeëerd

Podcast De Dag #145: Wat kunnen 'burgerrechercheurs' voor de politie betekenen? | Waarom viert het mbo vandaag feest?

maandag 27 augustus 2018, 11:36 uur

Download

Jos B. werd na een tip van een oplettende Nederlander opgepakt. Burgers worden steeds belangrijker voor de politie en daarom zou de politie meer gebruik moeten maken van ‘burgerrechercheurs’. En het mbo opent het collegejaar voor het eerst officieel. Mbo-docent Conrad Berghoef vertelt waarom het mbo daar trots op mag zijn.

Podcast De Dag #144: Wanneer mag je de naam van een verdachte noemen? l Waarom je meer oude muziek moet luisteren

vrijdag 24 augustus 2018, 11:37 uur

Download

Hoofdredacteur Marcel Gelauff legt uit waarom NOS in berichtgeving de naam van Jos Brech gebruikt en Henk Vogel vertelt waarom je meer oude muziek moet luisteren.

Podcast De Dag #143: Hoe Johan levens redt met radioverbindingen | Zaak-Nicky Verstappen houdt Limburg al 20 jaar bezig

donderdag 23 augustus 2018, 11:52 uur

Download

Zendamateur Johan Jongbloed is een hulpverlener waar maar weinig waardering voor is, vindt hij. PA3JEM, zoals zijn online pseudoniem luidt, zorgt er na een natuurramp voor dat er radiocontact met de buitenwereld op gang komt. Zoals in 2015 na de aardbeving in Nepal. Voor die daad ontvangt Jongbloed morgen de Gouden Antenne, een onderscheiding voor sociaal betrokken hulpverlening. In De Dag vertelt hij over zijn hulpverlening. "Na de aardbeving in Afghanistan kreeg ik een belletje van Defensie. Doe maar niet, zeiden ze, want dat is Talibangebied." Verder in De Dag: Journalist Claire van Dyck van De Limburger doet al vanaf het begin verslag van de moord op Nicky Verstappen. Ze was dan ook compleet verrast van het nieuws dat de politie eindelijk een verdachte in beeld heeft: de 55-jarige Jos Brech. In de podcast vertelt ze hoe deze zaak al twintig jaar het Zuid-Limburgse Heibloem bezighoudt.

Podcast De Dag #142: Snap jij het Ruslandonderzoek in de VS nog? | Rijk worden met gaming

woensdag 22 augustus 2018, 12:10 uur

Download

Flynn, Papadopoulos, Gates en vandaag Manafort en Cohen. De lijst van hoofdrolspelers in het onderzoek naar Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen valt moeilijk bij te houden. Buitenlandredacteur Jet Mok schept voor ons orde in de complexiteit en vertelt in de podcast welke aanklacht wat betekent voor het onderzoek van speciaal aanklager Mueller. | The heart of gaming ligt deze week in Keulen, zo belooft Europa's grootste gamebeurs Gamescom. Marcella de Bie, onder haar volgers bekend als Nysira, is erbij. De gamer verdient haar brood met gamen en het livestreamen van zichzelf. In De Dag vertelt ze in het wereldje beland is en hoe ze haar geld verdient met haar liefhebberij.

Podcast De Dag #141: Zijn supermarkten écht zo machtig? l Waarom weten we zo weinig over Ethiopië?

dinsdag 21 augustus 2018, 11:36 uur

Download

Supermarkten zouden volgens champignonkwekers hun paddenstoelen te goedkoop verkopen en telers afknijpen. Onderzoeker Gisela ten Kate legt uit waarom supermarkten zo machtig zijn. En Ethiopië stond bekend als een gesloten land waar journalisten moeilijk binnenkomen, maar stelt zich steeds meer open. NOS-correspondent Koert Lindeijer is net terug van een reis naar het land. 

Podcast De Dag #140: Grieken financieel weer op eigen benen

maandag 20 augustus 2018, 11:08 uur

Download

Met vandaag: Griekenland vanaf nu weer op eigen benen | En mee met Van der Weijden

De Dag #139: Wat doen al die granaten in Amsterdam? | Aziaten in de hoofdrol

vrijdag 17 augustus 2018, 11:46 uur

Download

Wat doen al die granaten in Amsterdam? | Aziaten in de hoofdrol

De Dag #138: Waarom praten over kanker een taboe is in de Arabische wereld | Waarom de Duitse politie blunderde met gijzeling in 1988

donderdag 16 augustus 2018, 12:16 uur

Download

De Libanese zangeres Elissa vertelde deze week dat ze borstkanker heeft. Met fan en NOS-redacteur Oumaima Abalhaj praten we over de Arabische vrouw die zich steeds vaker en luider laat horen over rechten en vrijheden. En met regisseur Michel Vrouenraets blikken we terug op een bizarre gijzelingszaak in Duitsland in 1988.

De Dag #137: Hoe is het om te wonen in een zwaarbewaakte regio? l Een lesje wijn verbouwen van een wijnboer

woensdag 15 augustus 2018, 11:57 uur

Download

China voert in de autonome regio al jaren een intensieve anti-extremismecampagne. Voormalig China-correspondent Tabitha Speelman vertelt hoe het is om te wonen in een zwaar bewaakte regio. En we krijgen een lesje in wijn verbouwen.

De Dag #136: Hoe gaat de politie te werk tijdens vermissingen? l Hoe gaan Nederlandse Indonesiërs om met het koloniale verleden van Nederland?

dinsdag 14 augustus 2018, 11:36 uur

Download

Wanneer stuurt de politie wel of geen Amber Alert? "Elke vermissing is anders", zegt criminoloog Ilse van Leiden. En gitarist Wesley Nuis vertelt een dag voor de Indië-herdenking hoe hij omgaat met het koloniale verleden van Nederland

De Dag #135: Waarom is Telegram geschikt voor duistere handel? | Waarom hebben we weinig respect voor het hunnebed?

maandag 13 augustus 2018, 11:12 uur

Download

Duistere handel verplaatst zich naar chatapp Telegram. Techredacteur Joost Schellevis maakt ons wegwijs in deze wereld. En dit weekend in het nieuws: niet klimmen op hunebedden! Maar waarom niet? Een lesje hunebed van Harrie Wolters van het Hunebedcentrum.

De Dag #134: Waarom kun je een zwak krijgen voor een De Waard-tent? | Wordt er misbruik gemaakt van jonge supermarktmedewerkers?

vrijdag 10 augustus 2018, 11:20 uur

Download

Een treurige tijd voor kampeerliefhebbers, het iconische Nederlandse tentenmerk De Waard dreigt te verdwijnen. Twee liefhebbers brengen een ode aan het tentenmerk. En jonge supermarktmedewerkers klagen over onderbetaling en overwerk.

De Dag #133: Waarom blijven piloten bij Ryanair werken? l Is de World Dog Show slecht voor honden?

donderdag 9 augustus 2018, 11:13 uur

Download

Ryanair ligt al tijden onder vuur vanwege werkomstandigheden. Waarom gaan piloten niet ergens anders werken? En Martin Gaus bespreekt de voors- en tegens van de World Dog Show.

De Dag #132: De twee gezichten van Elon Musk l Hoe voelt het om geadopteerd te zijn?

woensdag 8 augustus 2018, 11:30 uur

Download

Tech-redacteur Nando Kasteleijn bespreekt de vele gezichten van Elon Musk en met buitenlandredacteur Cindy Huijgen bespreken we hoe het eenkindbeleid China heeft veranderd.

De Dag #131: Waarom je weinig hoort over opgepakte Saoedische activisten l Wat is de charme van het tijdsein?

dinsdag 7 augustus 2018, 12:24 uur

Download

Canada heeft zich uitgesproken tegen de arrestaties van burgerrechtenactivisten in Saoedi-Arabië. Daarmee zijn ze één van de weinigen. Midden-Oosten-deskundige Carolien Roelants legt uit waarom. En we spreken Benno Roozen over de 'pipjes' van NPORadio1.

De Dag #130: Waarom je geen dieren mee terug moet nemen van vakantie | Waarom filmen mensen een dodelijk ongeluk?

maandag 6 augustus 2018, 12:00 uur

Download

Iedereen weet dat het niet mag en toch komt het voor: exotische dieren die mee worden genomen van vakantie. Naar aanleiding van het verhaal van aapje Edwin op een vrachtschip praten we met Stichting AAP over wat mensen zoal meenemen van hun reizen. En een 112-fotograaf praat over zijn grootste frustratie: ramptoeristen die foto's maken bij ongelukken. In Brabant bekeurde de politie 25 mensen die foto's maakten bij een dodelijk ongeluk.

De Dag #129: Welke rol spelen sportartsen bij medicijnmisbruik? | Veel eenheidsworst, maar ook veel moois in de filmwereld

vrijdag 3 augustus 2018, 10:58 uur

Download

Onderzoeksjournalisten Marco Knippen en Guido van Gorp vertellen hoe ze het misbruik van schildklierhormonen aan het licht brachten en filmjournalist Nico van den Berg geeft tips voor deze zomer.

De Dag #128: Waarom keren Syriërs terug naar niks? | Groep Koningspinguïns plotseling verdwenen

donderdag 2 augustus 2018, 11:10 uur

Download

Waarom keren Syriërs terug naar niks? | Groep Koningspinguïns plotseling verdwenen

De Dag #127: Hoe was het om militair te zijn in de Korea-oorlog? | De schoonheid van strandafval

woensdag 1 augustus 2018, 11:49 uur

Download

Met vandaag: Hoe was het om te vechten in de Korea-oorlog? | De schoonheid van strandafval

De Dag #126: Hoe is het om te fietsen in Tadzjikistan? l Zó maak je de perfecte Instagramfoto

dinsdag 31 juli 2018, 12:11 uur

Download

Reisfotograaf Eelco Roos recenseert het vakantiekiekje van Thierry Baudet en Koen van Huut vertelt over zijn fietsreis door Tadzjikistan.

De Dag #125: Gaat de commercie met de Pride aan de haal? | Hoe word je in Nederland slachtoffer van mensenhandel?

maandag 30 juli 2018, 13:08 uur

Download

De jaarlijkse Pride in Amsterdam is weer losgebarsten. Bedrijven steken zich in het roze of brengen speciale regenboogproducten op de markt. Transmodel en -dj Valentijn de Hingh vindt het hartverwarmend, maar twijfelt aan de oprechtheid van alle initiatieven. Gaat de commercie met de Pride aan de haal? | Vandaag is de Internationale Dag tegen Mensenhandel. Merel van Groningen viel als 15-jarige in handen van een loverboy en vertelt in De Dag hoe ook in Nederland dit fenomeen zich veelvoudig voordoet. Politie-agenten leggen volgens haar de schuld vaak bij het slachtoffer. "Maar wat het slachtoffer ook gedaan heeft, het is nooit iemands bedoeling om seksueel uitgebuit te worden. Nooit."

De Dag #124: waarom je vanavond naar de maan moet kijken | De vernietiging in Griekenland | Gedicht Tjitske Jansen over de maan

vrijdag 27 juli 2018, 12:32 uur

Download

Langste maansverduistering van deze eeuw | De vernietiging in Griekenland | Gedicht Tjitske Jansen over de maan

De Dag #123: Wat hebben Lange Frans en André Hazes met elkaar gemeen? | Zo rolt 'machtspoliticus' Juncker

donderdag 26 juli 2018, 12:00 uur

Download

Nederlandse hiphopteksten lijken misschien ondoorgrondelijk, maar er zijn best veel overeenkomsten met andere Nederlandstalige hits. En "we zitten weer op het goede spoor met de EU", twitterde Trump na zijn ontmoeting met Jean-Claude Juncker. Wat is het geheim van de Luxemburgse policitus?

De Dag #122: De Dag 122: Waarom we onze steden slimmer moeten indelen l De magie van de kermis

woensdag 25 juli 2018, 12:12 uur

Download

Wat is er zo mooi aan de kermis? Arno le Blanc legt dat uit. En we spreken met microklimaatonderzoeker Marjolein Pijpers-Van Esch. Zij vindt dat steden een stuk slimmer moet enworden gebouwd.

De Dag #121: Waarom medicijnonderzoek wel/niet strenger moeten worden l Waarom hebben bijen het door de droogte extra moeilijk?

dinsdag 24 juli 2018, 12:11 uur

Download

Arts en onderzoeker Saskia de Wildt legt uit welke dilemma's komen kijken bij medisch onderzoek naar kwetsbare groepen en imker Frank Moens vertelt waarom bijen het met dit weer extra zwaar hebben.

De Dag #120: Wat als het fundament onder je huis wegzakt? | Zo maakte Nederland kennis met aids

maandag 23 juli 2018, 12:00 uur

Download

Een drama in de Crabethstraat in Gouda: de huizen verzakken. Maar wie gaat dat betalen? En de internationale aidsconferentie begint vandaag. We blikken terug op hoe Nederland kennis maakte met aids.

De Dag #119: Is ons beeld van sekswerkers te eenzijdig? l Stoomcursus Noord/Zuidlijn

vrijdag 20 juli 2018, 13:32 uur

Download

Edwin van den Berg geeft een stoomcursus geschiedenis van de Noord/Zuidlijn en escort Lisa Stevens vertelt over de mooie en minder mooie kanten van haar beroep.

De Dag #118: Wat de droogte met boeren doet l Hoe gaat het er aan toe bij FC Twente?

donderdag 19 juli 2018, 12:18 uur

Download

"De droogte beheerst mijn hele leven op dit moment", vertelt akkerbouwer Bert Sloetjes. Sportverslaggever Fardau Wagenaar legt uit hoe het er bij FC Twente aan toe gaat en we gaan op bomeninspectie.

De Dag #117: 'Lerarentekort doet kinderen tekort' | Dionne Stax over de Vierdaagse | Vrede tussen Eritrea en Ethiopië '

woensdag 18 juli 2018, 12:07 uur

Download

Met vandaag: Lerarentekort doet kinderen tekort | Dionne Stax over de Vierdaagse | Vrede tussen Eritrea en Ethiopië

De Dag #116: Werkt het Internationaal Strafhof zoals het moet? | Ghostproducers: het geheim van de muziekindustrie

dinsdag 17 juli 2018, 11:58 uur

Download

Het Internationale Strafhof bestaat twintig jaar. Hoera? Niet helemaal. Advocaat en hoogleraar strafrecht Goran Sluiter is te gast over de verwachtingen van toen en de realiteit van nu. En sommige dj's maken hun muziek helemaal niet zelf maar gebruiken ghostproducers. Jeroen Gortworst van NOS Mashup vertelt hoe gevoelig dat ligt.

De Dag #115: Wat kunnen we verwachten van de Trump-Poetintop l Hoe mens en olifant samen kunnen leven

maandag 16 juli 2018, 12:22 uur

Download

Antoinette van de Water vertelt hoe mens en olifant wél in een gebied kunnen samenleven en correspondent Geert Groot Koerkamp legt uit waarom Trump en Poetin elkaar in Finland ontmoeten.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1