Podcast

Podcast De Dag: de zelfreflectie van Mark Rutte

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: de zelfreflectie van Mark Rutte

Na de val van het kabinet vraagt de Kamer zich af wat demissionair premier Rutte ziet als zijn eigen rol in de toeslagenaffaire. Hoe vindt hij zélf dat hij het de afgelopen tien jaar gedaan heeft?

#759 - De zelfreflectie van Mark Rutte  - De Dag

Het was tijdens het debat over de toeslagenaffaire alle ballen op demissionair premier Rutte. Vrijdag bood hij het ontslag aan van zijn kabinet, wetende dat hij over een paar maanden toch weer terugkeert. Rutte blijft VVD-lijsttrekker en zijn partij staat torenhoog in de peilingen. Komt hij niet te gemakkelijk weg, is de vraag die in de Kamer én daarbuiten veel gesteld wordt.

Politiek-analist van De Nieuws BV Joost Bekendam vertelt in podcast De Dag hoe oppositie- en coalitiepartijen de toeslagenaffaire proberen te laten plakken aan 'teflon-Rutte', die tot nu toe nooit blijvende schade opliep van een schandaal. De affaire draait voor een groot deel om een gebrek aan openbaarheid, waardoor slachtoffers, Kamerleden en journalisten jarenlang geen of verhullende antwoorden kregen op hun vragen. Dat is de Rutte-doctrine gaan heten.

Een falende overheidscultuur die jouw naam draagt: hoe schudt je dat imago van je af? En hoe vindt Rutte nou eigenlijk zélf dat het gedaan is de afgelopen tien jaar?

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via NPO Luister, de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher.

Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie