Opinie & Commentaar
BNNVARA

'De aarde wordt langzaam onleefbaar en wij moeten verantwoordelijkheid nemen'

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. 'De aarde wordt langzaam onleefbaar en wij moeten verantwoordelijkheid nemen'

'Adolf, lelijke linkse deugnaald, oetlul, het VARA-veenlijk'. Zomaar een greep uit de negatieve reacties op de column van Dolf Jansen in Vroege Vogels afgelopen zondag. Maar, waar veel van die reacties lijken te suggereren dat zijn column gaat over verzet tegen populisme, gaat het stuk eigenlijk over "ossen offeren en over uitstoot en over het uitroeien van diersoorten," zegt de druktemaker in De Nieuws BV.

Dolf: "Heel veel wat inhoudelijke reacties gaan over 'het linkse verdienmodel van klimaatverandering', waarover ik al eens eerder heb gezegd dat het verdienmodel van de fossiele industrie, de vervoerssector en de mega-landbouw volstrekt duidelijk zijn, maar niemand me kan uitleggen hoe Gerrit Hiemstra, Jesse Klaver en klimaatwetenschappers precies binnenlopen op het laten zien van een afschuwwekkend toekomstbeeld van onze planeet, en het pleiten voor maatregelen daartegen."

Ons consumptiegedrag

"Ook als je echt, echt, echt, echt niet gelooft in klimaatverandering, zou je toch kunnen zien dat we met ons huidige consumptie-, vlieg-, vervoer- en plastics-gedrag de aarde langzaam onleefbaar aan het maken zijn", zegt Dolf. "En dat we daarin zouden kunnen veranderen. En dat we daarin allemaal een bijdrage zouden kunnen leveren, een verantwoordelijkheid hebben zelfs."

Druktemaker Dolf Jansen - Verzet 2.0

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie