Opinie & Commentaar

Supersnelle wifi! Ook op vakantie!

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Supersnelle wifi! Ook op vakantie!

[AVROTROS] Ik zie ze overal. Op een schattig terrasje in een prachtig Toscaans dorpje. Op een hagelwit Caribisch strand. Op de top van een Franse alp. Vakantiegangers op jacht naar een wifi-signaal dat sterk genoeg is om die ene foto van dat terrasje / strand / alp te kunnen uploaden op social media, zodat de thuisblijvers kunnen zien hoe leuk ze het wel niet hebben. Ja, ik doe daar zelf ook aan mee.

De rug gebogen, gespannen starend naar de telefoon in hun linkerhand. Het bovenlichaam maakt abrupte draaibewegingen, op zoek naar schaduw voor hun beeldscherm. Ondertussen tikt de rechterwijsvinger fanatiek op het scherm, naarstig op zoek naar openbare wifi-netwerken. De sympathieke ober die komt vragen of ze iets willen bestellen, wordt afwezig afgepoeierd. Het kind dat enthousiast naar het mooie uitzicht wijst, kan rekenen op een bits 'nu even NIET'.

Duimpjes en hartjes

Wifi willen we. Omdat we blijkbaar in een tijd leven waarin het aantal duimpjes en hartjes bepalen hoe leuk wij onze eigen vakantie vinden. Dus moeten we selfies, boomerangs en filmpjes uploaden die allemaal uitschreeuwen: KIJK MIJ! KIJK HOE LEUK IK HET HEB! KIJK NOU WAT VOOR BIJZONDERE DINGEN IK MEEMAAK! (EN JULLIE NIET)

Supersloom

Naast het gebruikelijke vakantieleed in de vorm van vertraagde vluchten, krakkemikkige appartementen, vieze zwembaden, kun je daar anno 2018 supersloom wifi aan toevoegen. Wees getroost, want uiteindelijk breekt het moment aan waar iedere online verslaafde naar uitkijkt: de thuiskomst. Zoals de wifi thuis straalt, straalt die nergens. Mocht dat niet zo zijn, beluister dan de nieuwste aflevering van onze podcast Radar Helpt. In slechts anderhalve minuut legt Wout Funnekotter van techwebsite Tweakers je uit hoe jij je wifi-signaal thuis kunt verbeteren.

{quotepodcast audio="54676" author="#8 Zo verbeter jij je wifi in huis" caption="Radar Helpt" }

Offline

Kunnen we iets afspreken? Dat we stoppen met het uitdelen van duimpjes en hartjes. Zodat we ook van anderen geen duimpjes en hartjes meer zullen ontvangen. Laten we met zijn allen de sociale kijk-mij-nou-mediacirkel doorbreken. Dan kunnen we weer eens genieten van een fantastische risotto op dat Toscaanse terrasje. Kunnen we zorgeloos offline snorkelen in die Caribische zee. Kunnen we bovenop die alp weer eens met onze blote ogen van het uitzicht genieten. Klinkt verleidelijk hè?

Radar: consumentenradio op NPO Radio 1

Mischa Blok presenteert Radar Radio: elke zaterdagmiddag tussen 15:00 en 16:00 op deze zender. Lees alle artikelen uit Radar Radio in de rubriek Consument. Om een appje naar de studio te sturen heb je de NPO Radio 1-app nodig. Nog niet op je telefoon? Download hem hier voor Apple iOS en hier voor Android. Beluister de podcast Radar Helpt: wekelijks op woensdag praktische tips in anderhalve minuut.

Ster advertentie
Ster advertentie