Wetenschap & Techniek
KRO-NCRV

Kun je enthousiasme veinzen?

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Kun je enthousiasme veinzen?

In Hoe word je zo… als schetst presentator Anne van der Veen een profiel van een persoon uit het nieuws aan de hand van een kenmerkende eigenschap. Zo had je je deze week kunnen afvragen: hoe word je zo stuurs als Ronald Koeman? Of zo belezen als Rik van de Westelaken? Van der Veen onderzocht met haar panel hoe je zo enthousiast kunt worden als Bart Chabot. Vijf tips en tricks uit de uitzending!

Jezelf verrassen

Geef je over aan de situatie. Je kunt jezelf laten verrassen en op onverwachte plekken terechtkomen zowel binnen als buiten jezelf.

Plezier vergroten

Twinkelende ogen wijzen op oprecht enthousiasme. Het kan helpen om dat plezier wat uit te vergroten.

Weet waar je het over hebt

Enthousiasme is groter dan jijzelf. Het is niet erg als je niet helemaal uit je woorden komt; dat is een bewijs van enthousiasme. Door gebruik te maken van je enthousiasme, kun je een ander overtuigen dat je weet waar je het over hebt.

Kleur

Zie het moois. Probeer ook in het grauwe enige kleur te vinden. Dit kun je trainen!

Kompas

Enthousiasme kan ook een goed kompas zijn om uit te vinden wat je écht wil. Volg de vonk en laat de innerlijke criticus even voor wie ‘ie is. Zeg een week lang ‘ja’ en leer jezelf wat beter kennen!

In de tweede helft van het uur gaan Anne en haar panel op zoek naar het activisme van Esther Ouwehand. Luister de uitzending hier terug.

Hoe word je als... is een bijzondere uitzending van KRO-NCRV waarin presentator Anne van der Veen een profiel schets van een persoon uit het nieuws aan de hand van een kenmerkende eigenschap. In een eerdere uitzending vraagt ze zich af hoe je zo normaal wordt als Caroline van der Plas en onderzoekt ze de vrouwelijkheid van Barbie.

Ster advertentie
Ster advertentie