Stand.nl
KRO-NCRV

Stand.nl: 'Het studentencorps moet worden opgeheven'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Stand.nl: 'Het studentencorps moet worden opgeheven'

Alwéér is het helemaal misgegaan bij een studentencorps, dit keer bij USC in Utrecht. De vereniging raakt nu de subsidies kwijt na het uitlekken van de zogenoemde 'grietenpresentatie', waarin vrouwelijke studenten werden beoordeeld op uiterlijk en bedprestaties.

Het is bepaald niet het eerste voorbeeld van grensoverschrijdend en vernederend gedrag bij studentencorps. Ook in de andere studentensteden blijft het ondanks afspraken, studentenpacten en strafmaatregelen mis gaan.

Daarom is vandaag de stelling: 'Het studentencorps moet worden opgeheven'

Wat vind jij? Ben jij ook van mening dat studentencorpora genoeg kansen hebben gekregen? Dat een cultuur van vernedering en seksisme het niet waard is om overeind te houden. Of vind je het normaal dat jongeren nu eenmaal de grens opzoeken en brengt zo'n club ook veel van waarde? Heb je zelf bij het studentencorps gezet of zit je kind er misschien bij? En wat zijn je ervaringen?

Telefonisch reageren kan tot 10:00 uur via 0800 - 1101. Stemmen kan tot 11:30 uur. Wil je verder praten over deze stelling? Dat kan in de Spraakmakers Community. Nog geen lid? Meld je hier aan. Doe mee en deel je kennis en ervaring met ons. Reacties kunnen worden meegenomen in de uitzending.

De uitslag van de stelling is niet representatief. Deze kan niet worden veralgemeniseerd naar de rest van de Nederlandse bevolking.

Ster advertentie
Ster advertentie