Sport
NOS

Stelling van Borst: 'Wiegman kan prima bondscoach worden van de Engelse mannen'

foto: NOS
  1. Nieuwschevron right
  2. Stelling van Borst: 'Wiegman kan prima bondscoach worden van de Engelse mannen'

De Stelling van Borst luidt vandaag: 'Sarina Wiegman kan prima bondscoach worden van de Engelse mannen'. De stelling is een reactie op het nieuws dat de Engelse voetbalbond, de FA, overweegt om Gareth Southgate (sinds 2016 bondscoach bij de mannen) te vervangen door Wiegman. Dat zou een unicum zijn in een wereld waar het normaal is dat mannen vrouwenteams coachen, maar andersom niet.

Dit artikel is een kort overzicht van de reacties op de Stelling van Borst. Kijk alle reacties en gesprekken hierover terug onder het kopje Fragmenten op de pagina van NOS Langs de Lijn.

Bondscoach van het Engels vrouwenteam Sarina Wiegman heeft de afgelopen jaren haar kwaliteiten meer dan bewezen. Wordt het tijd dat ze de stap maakt van het vrouwen- naar het mannenvoetbal? "Ik vind het een prikkelende gedachte", zegt Hugo Borst. "Ze beschikt over uitzonderlijke kwaliteiten."

Luisteraars zijn het overwegend eens met de stelling. Inge bijvoorbeeld: als het in de hockeywereld wél voorkomt, waarom dan niet in het voetbal? Ze doelt hiermee op Paul van Ass. Hij was tussen 2010 en 2014 bondscoach van het mannenteam, tegenwoordig is hij eindverantwoordelijke van de vrouwenselectie.

Wiegman als opvolger van Ronald Koeman dan? "Dat zou zelfs snel kunnen bij wijze van spreken, als de EK-kwalificatie van Nederland niet goed gaat", zegt Borst grappend.

'Ze is een people manager'

Dat Wiegman vanmiddag met Engeland de WK-finale verloor van Spanje, doet volgens Borst niets af aan haar status. "Wat Wiegman heel goed heeft gedaan, is de Engelse speelsters zelfvertrouwen geven", zegt hij. "Ik kan me voorstellen dat ze de speelsters enorm aanspreekt met haar benadering. En dat is wat je ook hoorde: ze is een people manager."

Ster advertentie
Ster advertentie